Kökcü: ''Ik mis het nog steeds om op Nederlandse wijze te voetballen''

Kökcü: ''Ik mis het nog steeds om op Nederlandse wijze te voetballen''

Orkun Kökcü heeft dinsdagavond met Turkije een overwinning geboekt in de achtste finale van het EK in Duitsland. Oostenrijk werd verslagen en dat levert een ontmoeting op met het Nederlands Elftal. De oud-Feyenoorder pakte een gele kaart en is daardoor geschorst voor de kraker in Berlijn.

"Het eerste gevoel is dat we natuurlijk hartstikke blij zijn", begint Kökcü na afloop van de wedstrijd het gesprek met de NOS. "Lang geleden dat we überhaupt door de groepsfase zijn gegaan. Nu kwartfinale. Een beetje een dubbel gevoel omdat we tegen Nederland spelen. Ook geschorst, dat is nog erger. Ik heb er volle vertrouwen in dat mijn teamgenoten een mooie wedstrijd op de mat gaan leggen tegen Nederland. We hebben zeker heel veel kwaliteit als spelers."

"Als groep zijnde was het niet altijd even goed. Daar zijn we ook eerlijk in, we hebben veel problemen gehad. Nu hebben we een nieuwe bladzijde omgeslagen en geprobeerd meer als een team te gaan spelen. Ik moet eerlijk zeggen: het komt er nog steeds niet altijd even goed uit. De spirit die Turkije normaal gesproken heeft in het verleden, die is wel weer terug. Dat is ook waar ons volk het meest op wacht. Als we dat geven, zijn ze ook vaak tevreden."

Kökcü zal oud-ploeggenoten Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow alleen buiten het veld tegenkomen zaterdag. "Zuur. Ik ben het ondertussen wel gewend dat ik bij leuke wedstrijden altijd geschorst raak. Ik had heel graag willen spelen. De wedstrijd van vandaag was een revanche op Oostenrijk met een 6-1 nederlaag van twee maanden geleden. Voor mijzelf wilde ik heel graag tegen Nederland spelen omdat we zelf ook 6-1 op onze klote hebben gekregen. Ik wilde heel graag spelen, maar nu moet ik het team vanaf de zijlijn supporten en hopen dat we, zoals vandaag, weer met de spirit en de teamgeest spelen tegen Nederland."

Nederlands voetbal is fantastisch

Kökcü gaat niet mee in alle negatieve reacties op het Nederlands Elftal. De oud-Feyenoorder is juist onder de indruk en mist de manier van spelen onder trainer Arne Slot nog altijd. "Ik heb de Nederlandse media een beetje gevolgd, die zijn ook niet heel mild. Je weet natuurlijk van Nederland dat het een fantastisch opleidingsland is. Het voetbal is fanatisch. Ik mis het nog steeds om op Nederlandse wijze te voetballen. We weten dat het een hele sterke tegenstander is. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden. Dan gaan we zien wie doorkomt."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties