Kökcü: "Ik keek op en toen stond de keeper al voor me"

Orkun Kökcü was zondag wederom belangrijk voor Feyenoord. De middenvelder kreeg nog wel eens het verwijt dat hij te weinig scoorde, maar tekende nu voor zijn vierde treffer in drie wedstrijden tijd. Bovendien was het opnieuw de openingstreffer die hij voor zijn rekening nam.

"Ik hoorde het vorige week, volgens mij is het de negende keer sinds mijn debuut dat ik de 1-0 maak", reageerde Kökcü tegenover RTV Rijnmond. "Maar ik hoop ook gewoon de 3-0 te maken", voegde hij daar lachend aan toe.

Hij dankte zijn treffer deels aan het veel te vroeg uitkomen van de doelman, al had Kökcü dat zelf niet in de gaten. "Ik was in volle sprint, keek één keer op en toen stond hij al voor me. Ik moest snel handelen en de bal nog een tikje meegeven. Toen was de goal leeg en kon ik binnenschieten."

Het was een heel belangrijke treffer in een verder uiterst lastige wedstrijd. "Het liep sowieso moeizaam. Als je er dan een op-en-neer-wedstrijd van gaat maken, dan val je steeds in verzuring. Je lijdt balverlies, onderschept 'm en lijdt weer balverlies. Dan is het sowieso moeilijk om echt in het ritme te komen en lekker te kunnen voetballen. Dat is wat we vandaag hebben nagelaten."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties