Kökcü: "Hoopte dat hij de 2-3 zou afkeuren"

Kökcü: "Hoopte dat hij de 2-3 zou afkeuren"

Feyenoord had zaterdagavond de grootste moeite om promovendus NEC in De Kuip te verslaan. Feyenoord kwam vroeg op 2-0, maar maakte het nog onnodig spannend. "Moeizaam", zo werd de wedstrijd na afloop omschreven door Orkun Kökcü.

"We begonnen goed, kwamen goed op 2-0, maar daarna verzwakten we en stond het in de rust gewoon 2-2", vatte hij samen voor de camera van ESPN. "Dat is een baalmoment, maar in de kleedkamer hadden we het erover dat we onze kop omhoog moesten houden, er niks aan de hand was en we gewoon door moesten gaan. Maar toen kwamen zij ook nog op 2-3, dan wordt het wel lastiger. Als team hebben we daarna echt karakter getoond."

Kökcü zelf had overigens het idee dat de 2-3 afgekeurd had moeten worden na een duw op hemzelf in de Feyenoord-aanval die aan de counter voorafging. "Ik had het gevoel dat hij in mijn rug duwde, maar het kon heel licht zijn. Ik weet niet hoe het eruit zag. Ik was wel boos. Ik hoopte dat hij 'm af zou keuren, maar helaas." Even later werd ook de 4-3 van Feyenoord - ondanks bemoeienis van de VAR - niet afgekeurd. "Ik had wel in mijn achterhoofd: het is een volle Kuip en de 2-3 liet hij al staan, dus het kon zomaar dat hij zich liet beïnvloeden door de supporters. Ik was blij dat hij 'm niet afkeurde."

Vroeg in de wedstrijd was Kökcü zelf trefzeker, vanaf elf meter. Voor sommigen zal het als een verrassing gekomen zijn dat hij voor de penalty mocht aanleggen. "In de voorbereiding heb er tegen Werder Bremen één genomen en sindsdien hebben we geen penalty meer gehad. Toevallig had de trainer het er vandaag over: vorig jaar kregen we zoveel penalty's en nu ik ze mag nemen geen één meer. Toevallig dat dat vandaag wel zo was."

Lees meer over
NEC Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties