Kökcü gefrustreerd: ''Ik schaam me wel een beetje''

Kökcü gefrustreerd: ''Ik schaam me wel een beetje''

Orkun Kökcü zag Feyenoord de eerste helft schandalig slecht spelen. De middenvelder is niet te spreken over de prestaties van zichzelf en zijn ploeggenoten tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers speelden in De Kuip teleurstellend gelijk. Kökcü werd door ESPN nog wel uitgeroepen tot Man of the Match.

''Dat interesseert me op dit moment niks'', vertelt Kökcü over de onderscheiding na afloop van de wedstrijd. De frustraties zijn zichtbaar bij de middenvelder. ''Ik schaam me wel een beetje. Als je ziet hoe we de eerste helft ingaan en afsluiten: vergeleken met de tweede helft is dat een wereld van verschil. Het was heel statisch. We voetbalden zonder idee en waren niet scherp in de duels. Als we echt mee willen doen bovenin dan mag dit niet gebeuren.''

Trainer Arne Slot ging flink tekeer tijdens de rust. ''Tuurlijk. Slot maakte zijn frustratie kenbaar. Groot gelijk, maar de tweede helft zijn we eindelijk weer gaan voetballen. Als je ziet dat het de tweede helft wel kan, dan is het een schande dat je de eerste helft zo speelt", zo vervolgt de middenvelder. "Het zijn zeker dure punten die we laten liggen. De trainer had daar al op ingespeeld. Media vertelden dat het vier makkelijke wedstrijden gingen worden en daar heeft Slot ons voor gewaarschuwd. Als je ziet hoe wij beginnen, dan is het niet goed tot ons doorgedrongen hoe belangrijk deze wedstrijd is.''

OneLove-aanvoerdersband
De middenvelder reageert ook nog op het niet dragen van de OneLove-aanvoerdersband in de uitwedstrijd tegen AZ. ''Ik wilde dicht bij mezelf en mijn geloof blijven. Het is niet per se de aanvoerdersband. Je moet iedereen respecteren, dat heb ik geprobeerd uit te leggen in mijn statement. Ik wilde er gewoon geen uithangbord voor zijn, omdat het niet gepaard gaat met mijn geloof.'' De volledige reactie van Kökcü is in de videoplayer te bekijken.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties