Koeman overweegt Wieffer als vervanger geblesseerde De Jong

Koeman overweegt Wieffer als vervanger geblesseerde De Jong

Feyenoorders Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida hebben zich maandag voor het eerst mogen melden bij het Nederlands elftal. Beide spelers zouden komende week tegen Frankrijk hun eerste officiële interland kunnen gaan spelen. Voor Wieffer is die kans inmiddels iets groter geworden, omdat vaste basisspeler Frenkie de Jong geblesseerd is afgehaakt.

Tijdens zijn persconferentie gaf bondscoach Ronald Koeman maandag aan nog niet te weten wie De Jong moet gaan vervangen. Op de vraag of dat een debutant zou kunnen zijn: "Dat zou altijd kunnen. Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem gisteren ook weer zien spelen en ik zou er niet bang voor zijn (om hem te laten debuteren, red.)."

"Ik heb hem geselecteerd omdat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen", vervolgde Koeman, die echter ook benadrukte dat hij zijn keuze nog niet gemaakt heeft. "Nu Frenkie wegvalt, zal er iemand anders spelen. Daar ben ik nog niet over uit."

Justin Bijlow
De eerste interlandperiode onder leiding van Koeman kwam nog net te vroeg voor doelman Justin Bijlow. De bondscoach gaf aan wel snel een eerste keeper aan te willen wijzen. "Het is een positie waar je duidelijkheid moet scheppen. Noppert en Bijlow waren absoluut in beeld - zeker Noppert, gezien zijn WK. Maar ze zijn geblesseerd, dus dan schakelen we door en kiezen we voor iemand anders."

Lees meer over
Oranje Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties