Koeman: ''Intensiteit in spel van Feyenoord wil ik ook bij Oranje''

Koeman: ''Intensiteit in spel van Feyenoord wil ik ook bij Oranje''

Bondscoach Ronald Koeman maakt vandaag zijn definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend. Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn namens Feyenoord opgenomen in de voorlopige selectie van de bondscoach. Vandaag wordt duidelijk of ze kans maken op speelminuten tijdens de interland wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar van eind maart.

Koeman volgt Feyenoord op de voet en is onder de indruk van de ontwikkeling die de ploeg doormaakt. ''De manier waarop daar wordt samengewerkt tussen de spelers en de staf, dat vond ik mooi om te zien. De lat ligt hoog, samen wordt er alles aan gedaan om maximaal te presteren. De manier waarop iedereen daarin meegaat: top'', vertelt de oud-trainer van Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''Sipke is een zeer goede en ervaren veldtrainer, zoals ik die in mijn eerste periode ook had met Dwight Lodeweges. Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar zijn kijk op trainen, zijn visie op voetbal spreekt me aan'', vertelt Koeman over zijn assistent-trainer. ''De intensiteit waarmee Feyenoord zijn wedstrijden speelt, daar geloof ik bij Oranje ook in. In onze beoogde manier van spelen kan dat heel belangrijk zijn, zeker ook tegen een topland als Frankrijk.''

Als bondscoach kijkt Koeman natuurlijk ook met veel belangstelling naar aanstaande zondag. Feyenoord en Ajax treffen elkaar. ''Het zijn twee onvergelijkbare clubs, twee heel verschillende teams ook. Ajax heeft een ander type spelers, de manier van voetballen verschilt ook. Je ziet dat de puzzel bij Ajax de laatste weken beter in elkaar valt. John Heitinga heeft zijn ideale team nu wel gevonden, heb ik het idee.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties