"Kökcü vind ik gewoon van Champions League-niveau"

"Kökcü vind ik gewoon van Champions League-niveau"

Zoals gebruikelijk na een wedstrijd van Feyenoord, wordt er in de FC Rijnmond Podcast teruggekeken op de wedstrijd. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg analyseren het verloren duel van de Rotterdammers en denken dat vooral het kwaliteitsverschil de doorslag gaf.

AS Roma is voor de zoveelste keer het eindstation in Europa voor de Rotterdammers. ''Het zit wel in al die wedstrijden heel dichtbij elkaar, dat was in 2015 zo en de Conference League-finale nog vers op het geheugen. Steeds valt het uiteindelijk in het voordeel van AS Roma en dat is wel een beetje frustrerend'', opent Van Eersel.

''Zij hebben gewoon spelers die ze kunnen inbrengen en die het verschil kunnen maken, dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven gister”, concludeert Kranenburg. Feyenoord-watcher Van Eersel denkt ook dat er bij sommige doelpunten wel naar het eigen spel gekeken kan worden. ''Uiteindelijk vind ik wel dat Feyenoord sommige van de doelpunten, zeker die in de verlenging, dan toch te gemakkelijk weggeeft. Als je uiteindelijk, weliswaar in 120 minuten, vier doelpunten incasseert is dat gewoon te veel. Met name Trauner zag er bij een paar momenten niet als Trauner uit. Dat maakt dan in een wedstrijd als deze het verschil.''

Trauner
In de Eredivisie klinkt er zelden tot nooit kritiek op de Oostenrijkse verdediger en daarom vragen de mannen zich af of het wellicht één niveau te hoog is voor de ervaren verdediger. Van Eersel antwoord op de vraag van zijn collega: ''Misschien heb je daar wel gelijk in, dat dit dan net boven zijn niveau is en voor de rest de Eredivisie gewoon zijn piekniveau is. Het was sowieso een interessante wedstrijd wie er wel zijn eigen niveau haalt.''

Uitblinkers
Naast de vraagtekens bij het optreden van Trauner, klinkt er ook veel positiviteit voor de spelers uit de eigen jeugd van Feyenoord. Van Eersel vindt vooral de ontwikkeling van Hartman een compliment waard. ''Er waren een paar die op dit niveau echt lieten zien mee te kunnen. Orkun Kökcü vind ik gewoon van Champions League-niveau, die heeft het wel vaker laten zien. Justin Bijlow vond ik zich echt met een paar wereld reddingen onderscheiden. Maar ook de backs vond ik het erg goed doen! Quilindschy Hartman wil ik benoemen om een pluim te geven, als je kijkt hoe die zich ontwikkeld heeft sinds de wedstrijd tegen Lazio hier in september. Dat vind ik echt heel knap en neem ik mijn petje voor af."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties