Kiprich belandt in ziekenhuis na val van trap

Kiprich belandt in ziekenhuis na val van trap

József Kiprich heeft een vervelende val gemaakt en is daardoor in het ziekenhuis beland. De 59-jarige oud-Feyenoorder moest worden geopereerd. De Tovenaar van Tatabánya wacht een lange revalidatie.

''Ik gleed thuis uit op de trap en kwam hard ten val. Daarbij heb ik een breuk in mijn dijbeen en linkerelleboog opgelopen", vertelt Kiprich in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Ik ben op hetzelfde moment twee keer geopereerd. Ze hebben mijn hand verzorgd en schroeven in mijn heup gezet. Over een paar dagen word ik naar een revalidatiecentrum gebracht. Daar zal moeten blijken of ik nog dit jaar naar huis kan of dat dit pas in 2023 mogelijk is.''

Kiprich starte zijn carrière als voetballer bij FC Tatabánya, waarna hij gedurende zes seizoenen zijn mooiste tijd beleefde bij Feyenoord. In een tijd dat de ene spits na de andere mislukt, weet hij uit te groeien tot een ware publiekslieveling en echt boegbeeld van de jaren negentig. Parallel aan de komst van Kiprich hervindt Feyenoord na een gitzwarte periode de weg naar succes, zowel in Nederland als in Europa. De Hongaar speelde 128 wedstrijden in de competitie en was daarin 53 keer trefzeker. De spits won de landstitel, vier keer de beker en één keer de Supercup.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties