Kijktip: Documentaire 'Feyenoord, we houden van die club!'

Kijktip: Documentaire 'Feyenoord, we houden van die club!'

Vrijdagavond om 21:00 uur blikt ESPN terug op het kampioenschap van 1993. In de 'ESPN DOC: Feyenoord, we houden van die club!', vertellen een aantal hoofdrolspelers uit het kampioenschap over het behalen van de titel.

In de documentaire blikken oud-spelers John de Wolf, Ruud Heus, Hans Hagelstein, John Metgod en József Kiprich terug op het bijzondere seizoen onder trainer Willem van Hanegem. In de documentaire vertellen de spelers dat de nieuwe trainer direct grote invloed had op de selectie. "Een fantastische voetballer en een fantastisch persoon. Wij stonden daar heel erg open voor om daarmee aan de slag te gaan", vertelt De Wolf.

Uiteraard staan de kampioenswedstrijd en de festiviteiten na afloop centraal in de documentaire. ''Ik kwam het veld op en ik zag alleen maar Feyenoord-supporters. Volgens mij hadden ze alle seizoenskaarten van Groningen opgekocht'', vertelt Heus. Kiprich vult de oud-verdediger aan: ''Waar we ook speelden, we speelden altijd een thuiswedstrijd. Dat was een enorme motivatie voor ons.''

Lees meer over
John de Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties