Kieft: ''Ik denk dat Koeman voor hem gaat kiezen''

Kieft: ''Ik denk dat Koeman voor hem gaat kiezen''

Bondscoach Ronald Koeman weet al wie de eerste keeper gaat worden voor het Nederlands Elftal tijdens het EK in Duitsland. Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen zijn door Koeman geselecteerd voor het eindtoernooi en maken kans op minuten. De analisten zijn verdeeld over wie het moet gaan worden.

"Ik had er helemaal niet zo bij stilgestaan, maar Bijlow zit erbij", vertelde Kieft woensdagavond bij de Conference League-uitzending van Veronica. "Ik denk dat Koeman voor hem gaat kiezen." Dick Advocaat denkt daar anders over. "Ik weet niet of Bijlow gaat keepen. Ik denk dat Koeman daar nog over twijfelt. Bijlow is wel een geweldige keeper als hij fit is. Maar ik denk dat Bart Verbruggen een goede indruk heeft achtergelaten op Koeman."

Sander Westerveld verwacht dat de strijd onder de lat gaat tussen Verbruggen en Flekken. "Flekken heeft het de laatste wedstrijden geweldig gedaan in het Nederlands Elftal. Daarna speelde Verbruggen weer een paar wedstrijden, die deed dat ook geweldig. Als je dan een beetje gelijkwaardige keepers hebt die het allebei goed hebben gedaan, dan zou ik voor de jongste kiezen en dan zou ik Verbruggen nemen. Ik weet dat hij mentaal heel sterk is."

Journalist Maarten Wijffels ziet een hoop keepers kwaliteit rondlopen in Nederland. "Ik kan me vinden als Koeman kiest voor Verbruggen. Dat is de keeper die het meeste talent heeft. Voor hem hebben ze gekozen een half jaar geleden, daar zijn ze gecharmeerd van. Flekken en Bijlow zouden voor mij ook kunnen. Het zijn drie goede keepers. Twee spelen in de Premier League en een heeft ervaring in de Champions League. Dus je hebt drie keepers waar je mee kunt aankomen op dit podium. Ik denk dat menig land zal denken: dit hadden wij ook wel gewild."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties