Karim traint elke dinsdag mee met eerste selectie

Karim traint elke dinsdag mee met eerste selectie

Dermane Karim traint de komende weken elke dinsdag mee met de eerste selectie van Feyenoord, zo vertelt trainer Arne Slot op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Afgelopen dinsdag maakte Karim onderdeel uit van de trainingsgroep van Feyenoord.

''Karim maakt een uitstekende ontwikkeling door bij Feyenoord Onder 21'', begint Slot op de vraag of de 18-jarige middenvelder nu een vast onderdeel is van Feyenoord 1. ''Hij heeft niet zijn officiële debuut gemaakt voor het nationale team van Togo, maar hij speelde wel twee keer in de basis tijdens oefenwedstrijden en scoorde ook nog tegen Ivoorkust. Als een speler het heel goed doet bij de Onder 21 gaat hij een kans krijgen bij het eerste elftal. Dat betekent in dit geval dat Karim elke dinsdag met ons meetraint, om de simpele reden dat dat een training is waar wij geen walking voetbal spelen.''

Slot doelt met walking voetbal op een eerder moment uit de persconferentie. Vanwege het drukke schema is het voor Feyenoordspelers fysiek niet mogelijk om een volledige week maximaal belast te worden. Die maximale belasting is er, vanwege meerdere wedstrijden in de week, alleen op de training van dinsdag. Karim is de komende weken dan van de partij. Hij blijft wel gewoon zijn wedstrijden spelen bij Feyenoord Onder 21. De komende periode moet blijken of Karim in aanmerking komt voor een plekje in de wedstrijdselectie.

Lees meer over
Dermane Karim
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties