Update | 'Clubs rekenen op minimaal twee derde bezetting in stadions'

Update | 'Clubs rekenen op minimaal twee derde bezetting in stadions'

Het lijkt erop dat Feyenoord-supporters binnenkort weer worden toegelaten tot De Kuip. Het kabinet is van plan om het land verder van het slot te halen, waarbij ook buitenevenementen weer zijn toegestaan. Wel geldt daarbij een maximaal toegestaan aantal bezoekers van één derde van de capaciteit.

Dat schreef het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Naast het bezoekerslimiet is ook een coronapas vereist voor toegang. De versoepelingen staan overigens nog niet vast. Dinsdag zal er formeel beslist worden, waarna de definitieve versoepelingen 's avonds tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt. Wanneer de versoepelingen ingaan, zal dan ook duidelijk worden.

Update 17:08 | 'Clubs rekenen op minimaal twee derde bezetting'
Iets later berichtte dezelfde krant dat over het percentage van de stadions dat weer gevuld mag worden met publiek, nog wordt gesproken. Eerder werd gesteld dat het kabinet een derde van de capaciteit wil toestaan, maar de clubs in de Eredivisie zouden op minimaal twee derde rekenen. "Het uitgangspunt van alle partijen blijft om het aantal toeschouwers langzaam uit te bouwen tot het maximum, afhankelijk van hoe het de clubs en hun fans bij de terugkeer op de tribunes zal vergaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties