''Je ziet aan hem dat hij beter in vorm begint te komen''

''Je ziet aan hem dat hij beter in vorm begint te komen''

Justin Bijlow kreeg vandaag het positieve nieuws uit Zeist dat hij is opgeroepen voor het WK voetbal in Qatar. De doelman van Feyenoord moet de strijd aangaan met Remco Pasveer en Andries Noppert. Vincent Schildkamp, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant gingen bij FC Rijnmond in discussie over de rol van Bijlow in Qatar.

Vanochtend kwam al snel naar buiten dat de eerste keeper van het vorige WK, Jasper Cillessen, niet bij de selectie zit van de bondscoach. Analist Robert Maaskant vindt het een opvallende keuze dat de doelman van NEC niet bij de selectie zit en ziet Bijlow meer voor de toekomst: ''Ik had verwacht dat Jasper Cillessen de eerste keeper van Oranje zou zijn. In het verleden heeft Cillessen laten zien dat hij de beste is, maar Bijlow is de doelman voor de komende tien jaar in het Nederlands Elftal.'' Niet iedereen aan tafel is het ermee eens dat de doelman van NEC de eerste keeper had moeten zijn op het WK. “Ik kan me niet voorstellen dat je Cillessen een betere keeper vindt dan Bijlow'', stelt Vincent Schildkamp.

''Nooit een compliment aan Bijlow''
Op de persconferentie van vanmiddag lichtte de bondscoach de status van zijn keepers toe: ''Hij zou de eerste keuze kunnen zijn. Dat hangt er vanaf hoe hij straks binnen komt bij mij. Dat geldt ook voor Remko Pasveer en Andries Noppert. Laatstgenoemde is de enige keeper die nu écht in vorm is.'' De mannen bij FC Rijnmond betwisten de mening van Louis. "Ik denk dat Bijlow de beste keeper is. Je ziet aan hem dat hij beter in vorm begint te komen. Je zag Bijlow flink coachen en ook op hoge ballen zie je hem beter worden'', stelt Feyenoord-watcher Dennis van Kranenburg.

Kranenburg valt het ook op dat de doelman van Feyenoord nooit een compliment krijgt van de bondscoach: "Ik begrijp niet waarom Van Gaal nooit positief is of complimenten geeft aan Bijlow." Schildkamp denkt dat hier een logische reden voor is, namelijk dat dit de manier van Van Gaal is om spelers te prikkelen.

Voor Feyenoord staat er nog één competitieduel op het programma, namelijk de derby tegen Excelsior. De vraag is dan ook of Arne Slot met oog op het WK de keuze moet maken om zijn nummer één te passeren. Schildkamp vindt dat geen goed plan. "Moet je hem tien dagen in een isoleercel zetten?"

Lees meer over
Oranje Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties