"Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat zo iemand in De Kuip goed landt"

"Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat zo iemand in De Kuip goed landt"

Het is interlandperiode, en dus is het rustig rondom Feyenoord. Toch was er ook deze week gewoon weer een uitzending van FC Rijnmond. Daarin werden enkele uitgevlogen internationals onder de loep genomen.

De meeste Feyenoorders die zich mochten melden bij Oranje, kwamen niet in actie bij de 1-0 overwinning op Ierland. Daarbij is de reserverol van Justin Bijlow waarschijnlijk het meest opvallend. "Iedereen weet dat Bijlow de beste keeper van Nederland is", begon Harry van der Laan. "Hij heeft alleen net iets te veel verleden op blessuregebied, waardoor de coach misschien liever anderen even de voorkeur geeft." Dennis Kranenburg vond dat minder begrijpelijk. "Dat is toch onzin? Als Frenkie de Jong terug is, stelt hij die ook gewoon weer op."

Quilindschy Hartman
Wie wel in de basis stond, was Quilindschy Hartman. "Hij speelde een vrij ingetogen wedstrijd", zag Van der Laan. "Dat is prima, dat moet af en toe. En als er meer mogelijkheden zijn om op te komen, dan doet hij dat. Hij ontwikkelt zich nog steeds, ook op dat gebied. Hij weet wanneer het wel en niet nodig is. Hij heeft snelheid en agressiviteit. Het is een back die Feyenoord heel veel geld gaat opleveren."

Ook Michel van Egmond is gecharmeerd van Hartman. "Ik kan me niet voorstellen dat dat voor andere mensen niet geldt. Er is een heel mooi contrast tussen hoe hij eruit ziet en hoe hij is: heel vriendelijk en volgens mij heel gevoelig. Maar niet als hij op dat veld staat. En zeker niet als hij een tackle moet uitvoeren. Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat zo iemand in De Kuip lekker landt. Iemand die alles geeft en ook nog uit de eigen opleiding komt."

Santiago Gimenez
De laatste Feyenoorder die aan bod kwam, was Santiago Gimenez. Diens bondscoach sprak vorige week uit dat de spits het best een stap hogerop kan maken, om zich nog verder te ontwikkelen. "Ik begrijp dat niet", reageerde Van der Laan daarop. "Hij speelt op Champions League-niveau en in de top van Nederland en is zich nog steeds aan het ontwikkelen. Ik denk dat hij nog een paar stappen moet maken voor hij naar Madrid, Barcelona of de Premier League kan. Hij zit nu in een iets mindere fase, heeft moeite om de goal te vinden. Dat moet hij ook eerst meemaken voor hij zo'n stap maakt."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties