Jan Plug tekent eerste profcontract bij Feyenoord

Jan Plug tekent eerste profcontract bij Feyenoord

Jan Plug heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 18-jarige verdediger zette in het bijzijn van familie en vrienden zijn handtekening onder een driejarig contract, dat hem tot medio 2026 aan de Rotterdammers verbindt.

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord is enthousiast over de jeugdspeler. "Ondanks dat Jan al geruime tijd in de Feyenoord Academy actief is, heeft hij lang zijn geduld moeten waren om zijn eerste profcontract te tekenen. Jan is een linksbenige centrale verdediger die daarnaast goed op het middenveld uit de voeten kan. Zowel binnen als buiten het veld is hij de verpersoonlijking van het motto geen woorden maar daden."

"Ik speel al sinds mijn twaalfde jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord", begint Plug na het tekenmoment. "Ik heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt om uiteindelijk deze prachtige beloning te krijgen. Ik hoop het nieuwe seizoen minuten in de Youth League te kunnen maken en met Onder 18 mee te spelen voor de prijzen."

Plug begon zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd bij Quick Boys uit Katwijk aan Zee. Sinds het seizoen 2016-2017 komt de Katwijker uit voor Feyenoord Academy, waar hij sindsdien alle teams doorliep. Het huidige seizoen maakt Plug onderdeel uit van de selectie van Feyenoord Onder 18.

Lees meer over
Feyenoord Academy Feyenoord Onder 18
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties