Jahanbakhsh geniet: ''Avondwedstrijden in De Kuip zijn altijd speciaal''

Alireza Jahanbakhsh heeft donderdagavond de beste wedstrijd sinds zijn komst bij Feyenoord gespeeld. De aanvaller speelde met veel vertrouwen en was met twee doelpunten van enorme waarde voor de Rotterdammers. De 1-0 was daarnaast een bewuste actie, zo zegt de Iraniër zelf.

''Het was een fantastische avond voor ons als team'', begint Jahanbakhsh bij ESPN. ''Ook voor mezelf als individu natuurlijk. We moesten deze wedstrijd winnen na het verloren duel tegen Lazio. We hebben in de eerste helft niets weggegeven en heel veel kansen gecreëerd; 4-0 was een terechte ruststand denk ik.''

In de tweede helft werd de wedstrijd in het slot gegooid door de invallers, zegt Jahanbakhsh. ''Het was echt fantastisch: avondwedstrijden in De Kuip zijn altijd speciaal. De supporters staan altijd achter ons en maken het extra leuk voor ons om die wedstrijden te winnen.'' Dat er vijftienduizend supporters minder waren wegens de straf van de UEFA, heeft de selectie niet gemerkt.

''We spelen natuurlijk liever in een volle Kuip, maar vandaag was ook fantastisch. We hadden niet het gevoel alsof er vijftienduizend supporters minder zaten'', lacht de aanvaller. De 1-0 kwam voort uit een ingestudeerde vrije trap. De goal van Jahanbakhsh was bewust: van een mislukte voorzet was dus geen sprake. ''Ik zei al tegen Orkun (Kökcü, red.) dat ik diep ging lopen.''

Eén van de assistent-trainers van Feyenoord tipte de selectie vooraf dat de keeper van Sturm Graz, Jörg Siebenhandl, snel naar de grond gaat in de één-tegen-één. ''Ik zag in de laatste seconde dat de keeper naar de grond ging. Toen besloot ik om op goal te schieten. Het was een goede goal.'' Het tweede doelpunt van Jahanbakhsh eindigde met wat geluk in het net. Zijn schot werd namelijk van richting veranderd. ''Dat maakt niet uit. Die telt toch?'', lacht de Iraniër.