Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

2022 was voor Feyenoord een heel bijzonder jaar. De club schreef geschiedenis met het bereiken van de Conference League-finale, waarna vervolgens bijna alle hoofdrolspelers in de zomer vertrokken. Maar ook met een volledig nieuwe selectie beleefde Feyenoord al mooie successen. Genoeg om op terug te blikken dus! In het tiende -en laatste deel- van het FR12-jaaroverzicht: de mooiste sfeeracties in 2022.

Partizan-thuis
Na de ruime overwinning in Belgrado leek de thuiswedstrijd tegen Partizan een wedstrijd die eenvoudig over de streep te trekken was. Voor Het Legioen was dit geen reden om De Kuip niet te laten kolken. In de achtste finale van de Conference League vorig seizoen was het een fantastische opkomst. Vanaf de gele zijde kwam een groot spandoek naar beneden met de tekst: “We’re all mad here”. Uiteraard leverde deze sfeeractie fraaie beelden op. De wedstrijd werd gemakkelijk met 3-1 gewonnen.

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

Slavia Praag-thuis
Voor de tweede keer in de Conference League-campagne speelde Feyenoord tegen de ploeg uit Praag. Ditmaal troffen de ploegen elkaar in de kwartfinales. Voor het Sfeerteam van FSV De Feijenoorder was dit inspiratie genoeg om een mooie sfeeractie op te zetten. Verspreid over de complete eerste ring waren groen-witte vlaggen verspreid en er kwam een groot spandoek naar beneden met de tekst: “We’re having an old friend for dinner.” De wedstrijd beloofde een spektakel te worden, de eindstand resulteerde in 3-3.

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen
Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

Olympique Marseille-thuis
De thuiswedstrijd van de halve finale in de Conference League was een wedstrijd om kippenvel van te krijgen. De hele wedstrijd zat vol met spanning en Het Legioen toonde zich als een ware 12e man. Ook bij opkomst van de selectie kwam een fantastisch spandoek naar beneden, wat zorgde voor prachtige beelden. De sfeeractie zorgde voor een extra boost op de wedstrijd, Feyenoord won hem namelijk met 3-2 van de Fransen.

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

De finale in Tirana
De supporters van Feyenoord hebben er alles aan gedaan in Tirana om de ploeg tot de winst van de Conference League te juichen, helaas kwam de ploeg van Arne Slot te kort. De reis naar Albanië en de sfeer van Het Legioen in het stadion leverde wel prachtige beelden en foto’s op.

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

FC Emmen-thuis
Een wedstrijd waar normaliter geen speciale sfeeractie zou plaatsvinden, maar op 27 augustus 2022 werd Jens Toornstra bedankt voor al zijn jaren bij Feyenoord. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een prachtig spandoek getoond met de tekst “Kracht, passie, strijd, een Feyenoorder voor altijd”, met een grote foto van Toornstra in het midden. Tijdens zijn ereronde werd er door Het Legioen ‘Jensie is een Feyenoorder’ gezongen. Zelf vond Toornstra het een prachtig afscheid: ''Dit had ik niet in mijn stoutste dromen durven dromen, Ik wil de club Feyenoord bedanken dat ik dit moment krijg. Afgelopen week heb ik fantastische berichten van jullie gehad. Dat doet me hartstikke goed.”

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen

SS Lazio-thuis
In de laatste groepswedstrijd van de Europa League nam Feyenoord het begin november op tegen de ploeg uit Rome. De wedstrijd moest gewonnen worden om kans te maken op overwintering in Europa en dat wist ook Het Legioen. De spelers werden onder hard gezang, vuurwerk en een prachtig spandoek ontvangen in de voetbaltempel. Op het spandoek was de tekst te lezen: “Ik duik voor niemand, niet voor jou en voor niemand anders”, met in het midden Bep van Klaveren die een Romeinse gladiator vloert. De opkomst leverde prachtige beelden om en zorgde ook voor een positief resultaat. De wedstrijd werd met pijn en moeite over de streep getrokken met een 1-0 overwinning.

Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen
Jaaroverzicht X: De sfeer van Het Legioen
De mooiste sfeeractie van Het Legioen dit jaar was:

Dit was het tiende en laatste FR12-jaaroverzicht van 2022. Het was een jaar vol mooie momenten van Feyenoord. 2023 beloofd opnieuw een mooi jaar te worden, de Rotterdammers beginnen het tweede deel van de competitie als koploper en staan in de achtste finale van de Europa League. Op naar nieuwe herinneringen!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties