Ivanušec begint vanavond aan het EK met Kroatië

Ivanušec begint vanavond aan het EK met Kroatië

Nadat Duitsland vrijdagavond met een 5-1 overwinning op erg sterke wijze het EK voetbal opende tegen Schotland, staat vandaag de tweede speeldag op het programma. De absolute kraker van de zaterdag is de wedstrijd waar Luka Ivanušec in actie hoopt te komen: Spanje tegen Kroatië.

Kroatië is een land dat de afgelopen jaren behoorlijk ver wist te komen op eindtoernooien en Ivanušec sprak eerder al uit dat de doelstelling ook op dit EK niet anders is. Dan moet echter wel de groepsfase met Spanje, Italië en Albanië overleefd worden. De Kroaten verkeren in een goede vorm en wonnen de laatste zes interlandwedstrijden, waaronder 1-2 tegen Portugal vorige week zaterdag.

Ivanušec speelde één keer eerder een EK met zijn thuisland, maar toen kwam hij maar beperkt in actie. In 2020 bleven zijn speelminuten beperkt tot 65 en de verwachting is dat hij nu een belangrijkere rol zal hebben. Toch bleef het, in tegenstelling tot eerdere interlandperiodes, tijdens de afgelopen twee oefenwedstrijden vooral bij invalbeurten voor de Feyenoorder.

Programma EK speeldag twee
15:00 uur: Hongarije - Zwitserland
18:00 uur: Spanje - Kroatië
21:00 uur: Italië - Albanië

López in actie met Peru
Aan de andere kant van de wereld is Marcos López zich met Peru aan het voorbereiden op de Copa América, waarvan de start aanstaande week vrijdag op het programma staat. De linksback van Feyenoord stond in de basis tijdens het oefenduel tegen El Salvador en verliet na 68 minuten het veld, toen de 0-1 eindstand al op het scorebord stond.

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties