Ivanušec speelt mogelijke afscheidsduel op 19 augustus

Ivanušec speelt mogelijke afscheidsduel op 19 augustus

Luka Ivanušec komt vanavond niet in actie met GNK Dinamo Zagreb tegen AEK Athene. De UEFA heeft besloten om het duel in de voorronde van de Champions League niet door te laten gaan. De Europese voetbalbond heeft maatregelen genomen nadat er één dode is gevallen na hevig supportersgeweld.

Maandagavond kwam het in een buitenwijk van Athene tot gewelddadige opstootjes tussen supporters van de clubs. Daarbij vielen minstens zes gewonden. Een 22-jarige Griek werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was neergestoken, in het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.

GNK Dinamo Zagreb maakte dinsdagochtend bekend dat de wedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt zou worden. Echter, later op de dag heeft de UEFA anders beslist en het duel voorlopig geschrapt. De Kroaten melden op sociale media dat er spoedig een nieuwe datum bekendgemaakt gaat worden.

Feyenoord heeft op maandag een principeakkoord weten te bereiken met GNK Dinamo Zagreb over een transfersom voor Ivanušec. Beide partijen zijn van plan om de transfer definitief af te ronden na het tweeluik van de Kroaten in de voorronde van de Champions League.

Zaterdag 19 augustus
De UEFA laat weten dat de wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb op zaterdag 19 augustus om 20:45 uur ingehaald gaat worden. De wedstrijd in Kroatië blijft gewoon gespeeld worden op dinsdag 15 augustus.

Hierdoor is het nog mogelijk dat Ivanušec kan aansluiten in de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Almere City op zondag 27 augustus. De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 20 augustus is niet meer haalbaar.

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties