Indrukwekkend Feyenoord rekent na galavoorstelling af met Sturm Graz

Indrukwekkend Feyenoord rekent na galavoorstelling af met Sturm Graz

Feyenoord heeft donderdagavond eenvoudig afgerekend met Sturm Graz. De Rotterdammers hadden in De Kuip geen kind aan de Oostenrijkers en wonnen met 6-0. Alireza Jahanbakhsh speelde een geweldige wedstrijd en scoorde twee keer, Dávid Hancko, Danilo, Santiago Gimenez en Oussama Idrissi waren de andere doelpuntenmakers. Feyenoord staat nu op doelsaldo bovenaan in Groep F.

Arne Slot stuurde dezelfde elf spelers het veld in als in de thuiswedstrijd tegen Sparta (3-0). Dat betekende dat Jahanbakhsh en Idrissi hun basisplaatsen in de voorhoede behielden en dat ook Marcos Lopez werd beloond voor zijn ijzersterke debuut. Op het middenveld werd Javairô Dilrosun opnieuw op ‘10’ geposteerd, met Danilo voor hem.

Feyenoord had slechts tien minuten nodig om de score te openen. Orkun Kökcü leek even na te denken om het vijandelijke doel met een vrije trap van een meter of dertig onder vuur te nemen, maar de aanvoerder hield het overzicht en stuurde Jahanbakhsh weg op de flank. Keeper Jörg Siebenhandl van Sturm Graz verwachtte, waarschijnlijk net als de rest van het stadion, een voorzet, maar Jahanbakhsh schoot de bal in één keer in het doel: 1-0.

Indrukwekkend Feyenoord rekent na galavoorstelling af met Sturm Graz

Daarna ging het hard. Hancko maakte met een hard en laag schot zijn eerste treffer in dienst van Feyenoord: 2-0. Drie minuten later was Danilo trefzeker na een mooie actie van Lopez. De linksback haalde de achterlijn en legde vervolgens terug richting de Braziliaan, die eenvoudig kon scoren: 3-0. Jahanbakhsh maakte daarna met wat geluk zijn tweede van de avond: 4-0. Het was een ware galavoorstelling, want Sturm Graz hard werkelijk niets in te brengen in het eerste bedrijf.

Ook na rust gingen de Rotterdammers vrolijk verder. Jahanbakhsh dacht na tien minuten zijn hattrick en de 5-0 te maken, maar die treffer werd teruggedraaid door de VAR. Idrissi had namelijk een overtreding gemaakt in een eerdere fase van die aanval, waarbij het ook leek alsof zijn voorzet – waaruit Jahanbakhsh scoorde – nét over de achterlijn was gegaan. In de slotfase werden Quilindschy Hartman, Gimenez en Patrik Wålemark gebracht. Hancko leek even geblesseerd te raken aan zijn knie, maar de Slowaak kon gelukkig verder.

Indrukwekkend Feyenoord rekent na galavoorstelling af met Sturm Graz

Het waren de invallers die aan de basis stonden van de volgende treffer. Wålemark bediende Gimenez met een geweldige voorzet, die de bal vervolgens met zijn hoofd in de linkerhoek plaatste: 5-0. Ook Idrissi kwam nog op het scorebord. De aanvaller nam de bal met een stuit aan en schoot vervolgens van buiten de zestien langs Siebenhandl: 6-0. In de slotfase kregen ook Ezequiel Bullaude en Mats Wieffer nog minuten van Slot.

Feyenoord gaat door de overwinning op de Oostenrijkers nu aan de leiding in Groep F van de Europa League. Lazio verloor in Denemarken namelijk met 5-1 van FC Midtjylland, waardoor de Rotterdammers op doelsaldo op plek één staan. De ploeg van Slot neemt het op 6 oktober in een uitwedstrijd op tegen de Denen.

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Kökcü, Timber, Dilrosun; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.

Sturm Graz: Siebenhandl; Gazibegović, Wüthrich, Borkovic, Dante; Stankovic; Horvat, Prass; Bøving; Sarkaria, Emegha.

Wissels
Feyenoord: Wellenreuther, Remie, Bjørkan, Rasmussen, Paixão , Hartman, Wieffer, Wålemark, Benita, Gimenez, Bullaude.

Sturm Graz: Marić, Schützenauer, Kiteishvili, Demaku, Oroz, Ingolitsch, Lang, Schnegg, Fuseini, Ljbuic, Wels, Affengruber.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties