"In heel zijn houding is hij een voorbeeld geweest voor heel veel spelers"

"In heel zijn houding is hij een voorbeeld geweest voor heel veel spelers"

Als aanvoerder heeft Orkun Kökcü zijn elftal bij de hand genomen in het behalen van de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis van Feyenoord. Martijn Krabbendam overhandigde hem namens Voetbal International de schaal voor speler van het jaar, waarna hij ook zelf nog voor de camera verschijnt om iets te vertellen over de aanvoerder van Feyenoord.

"Ik heb alle wedstrijden van Feyenoord gezien en hij heeft de ploeg echt bij de hand genomen", begint de Feyenoord-watcher in het gecombineerde interview met Kökcü tegenover Voetbal International. "Hij ging voorop in de strijd en ook in heel zijn houding is hij een voorbeeld geweest voor heel veel spelers. Ooit was het een speler die vooral kon parasiteren op zijn talent, nu heeft hij vertelt dat hij een hele omslag heeft gemaakt in zijn manier van denken onder Arne Slot. Hij is echt als een prof gaan leven. Hij kan zoveel energie in de wedstrijd leggen, waarmee hij echt het verschil maakte."

Krabbendam bevestigt nogmaals hoe belangrijk Kökcü is geweest voor de Rotterdammers. "Hij heeft acht doelpunten gemaakt (in alleen de Eredivisie, Red.) en nog meer dan dat bepaalde hij het tempo van het spel. Zelfs in die laatste wedstrijd was er nog een moment dat hij op de zestien stond en bij de omschakeling nog een enorme sprint maakte om een tegenaanval te voorkomen. Dat symboliseert ook wel een beetje zijn seizoen."

Toekomst
Ook in zijn het interview met Kökcü lijkt het voor Krabbendam wel duidelijk dat de aanvoerder zal vertrekken. "Als je gewoon heel simpel kijkt naar de feiten, hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden gespeeld voor Feyenoord, hij heeft alles meegemaakt en ook dieptepunten. Dat is helemaal omgedraaid en Feyenoord is kampioen geworden, hij was er een belangrijk onderdeel van. Dan is het misschien ook wel tijd om die volgende stap te maken in je ontwikkeling. Hij moet wel uitgedaagd worden. Die uitdaging zit hem ook in een andere omgeving, misschien een andere manier van werken, andere spelers en andere competitie. Dat is altijd verfrissend."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties