''Ik zag de contouren van het nieuwe Feyenoord''

''Ik zag de contouren van het nieuwe Feyenoord''

Feyenoord kende een uitzonderlijk matige voorbereiding, maar het cliché dat de voorbereiding niks hoeft te zeggen over de start van de competitie werd gisteren door de Rotterdammers bewezen. Ondanks de twee, redelijk knullige, tegendoelpunten was het al vrij snel duidelijk dat Feyenoord de bovenliggende partij was in de wedstrijd. De overwinning was niet alleen verdiend, maar eigenlijk ook onvermijdelijk.

"In de voorbereiding kreeg je het idee dat het een hele kluif zou worden bij Vitesse, maar het tegendeel was waar. Het begin was niet best, maar ik vond dit nieuwe Feyenoord ook wel heel veel perspectief bieden met Szymanski en Timber: dat was echt behoorlijk sterk. Dilrosun maakte ook gelijk een lekkere goal", aldus analist Fabian van der Poll voor de camera van Voetbal International.

Waar zou Arne Slot gisteren het meest tevreden over zijn geweest? "De basis van het voetbal, dat de instelling goed was. De jongens bleven vechten voor elkaar en tot het einde gaan", zo vervolgt van der Poll. "Het spel is nog niet zoals hij het wil zien, maar dat is ook logisch, want die jongens staan voor het eerst in deze formatie op het veld."

Zoals bijna iedereen die de wedstrijd gezien heeft kon er maar één speler tot uitblinker benoemd worden. "Szymanski, ik heb enorm genoten van zijn linkerbeen: goeie passes en hij is ook iemand die uit standaardsituaties gevaar kan brengen. In deze fase van het seizoen, als het tactisch nog niet helemaal staat, is dat een wapen."

Slot kan de toekomst volgens de analist met vertrouwen tegemoet zien. "Volgens mij heeft hij genoeg aanknopingspunten gezien om hier mee verder te kunnen. Szymanski, Timber, Dilrosun: ik zag zelf wel de contouren van het nieuwe Feyenoord."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties