"Ik snap het wel: als je ziet dat Nijhuis fluit, dan gebruik je alles"

"Ik snap het wel: als je ziet dat Nijhuis fluit, dan gebruik je alles"

Het aftellen zit erop; Feyenoord versloeg dit weekend ook Fortuna Sittard (0-1) en kan nu alle focus verleggen op de bekerfinale. In Studio Voetbal werd dan ook alvast vooruitgeblikt op dat duel. Zo ging het onder meer over de vraag wat tegenstander NEC kan meenemen van de manier waarop Fortuna het Feyenoord lastig maakte.

Ibrahim Afellay zag dat de Limburgers dat goed deden. "Met name het eerste kwartier, waarin ze kozen om af en toe hoog druk te zetten. Als je iets niet moet doen, is het Feyenoord aan het voetballen laten, dus dat deden ze goed. Vaak lopen de aanvallen via Wieffer, maar die pass dekte Fortuna steeds goed af, waardoor ze er omheen moesten spelen. Feyenoord wist daarin geen oplossing te vinden. Door het middenveld kwamen ze niet aan te pas."

De vraag is of NEC op een dergelijke manier kans maakt om de beker uit handen van Feyenoord te houden. "NEC heeft ook aangetoond dat ze met een goed strijdplan PSV konden bestrijden", weet Afellay nog. "Ik denk ook wel dat NEC in staat is om het te ontregelen. Maar Feyenoord, in de doen waarin ze zijn... Niet per se vandaag, maar al het hele seizoen. En ze zijn het gewend om grote wedstrijden te spelen. Ik voorzie eigenlijk geen problemen voor Feyenoord."

'Gênant optreden Nijhuis'
Pierre van Hooijdonk stelde dat het Fortuna Sittard ook wel makkelijk werd gemaakt om hoog druk te zetten. "Die in het lichtblauwe shirt hoorde ook bij Fortuna, toch?", was hij cynisch over scheidsrechter Bas Nijhuis, die de nodige overtredingen van de thuisploeg onbestraft liet. "Het was een gênante vertoning."

Zijn tafelgenoten waren het met hem eens. "Het begint nu wel echt gênant te worden", vond Afellay. "Hij bepaalt gewoon zijn eigen regels. Natuurlijk moet je een wedstrijd een wedstrijd laten zijn, maar dit ging nergens over." Van Hooijdonk: "Ik begrijp het wel: als je Danny Buijs bent en je ziet dat Nijhuis fluit, een week voor de bekerfinale... Dan gebruik je alles."

"De manier waarop Fortuna druk zette was wel interessant", merkte Theo Janssen op. "Dat was net even anders dan de meeste club doen tegen Feyenoord. Met 5 man achterop, 3 ervoor en 2 wat hoger tegen de 3 opbouwers van Feyenoord. Dat deden ze heel goed. Buijs heeft een periode meegelopen bij Slot en je kon wel zien dat hij echt iets heeft gevonden om het Feyenoord heel lastig te maken."

Terugkeer Trauner
Tot slot kwam de rentree van Gernot Trauner ter sprake. In eerste instantie lijkt dat vooral een flinke versterking van de bank van Feyenoord, al hoopt Janssen hem snel weer in de basiself te zien. "Ik vind dat Beelen het vrij aardig doet, maar hij heeft iedere wedstrijd wel één of twee momentjes waarop je denkt: oei, levensgevaarlijk. Als Trauner fit is, zou ik hem opstellen. Hij heeft veel ervaring, heeft laten zien dat het een goede verdediger is en heeft een klik met Hancko."

Janssen voegde er wel aan toe dat hij verwacht dat Slot gewoon voor Beelen zal kiezen. Van Hooijdonk zou die keuze ook de meest logische vinden. "Dit is een fantastische tijd voor Beelen. Hij speelde al tegen Lukaku. Nu gaat Feyenoord - behalve de bekerfinale - wedstrijden spelen die eigenlijk nergens meer om gaan. Dan zou ik hem laten staan. Zo creëer je waarde in je elftal."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties