''Ik heb dit echt nog nooit eerder meegemaakt''

''Ik heb dit echt nog nooit eerder meegemaakt''

De Klassieker leeft elk seizoen heel erg, maar deze keer lijkt er een wel heel grote spanning te liggen op de wedstrijd. Niet in de laatste plaats omdat Feyenoord en thuis speelt en koploper is. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam kijkt vooruit op de wedstrijd.

"Feyenoord stapt een soort leeuwenkuil binnen, zondag. Met een bloeddorstige menigte achter gaas die de wedstrijd gaat zitten bekijken. Dat doet wel wat met spelers, dat kan niet anders. De trainer van Lazio Roma, toch een goede ploeg, zei na de wedstrijd die ze met 1-0 verloren 'we hebben in een psychiatrische inrichting gespeeld'. Die man is toch in alle grote stadions geweest."

"Ik weet niet of de spelers van Ajax, in deze staat, bestand zijn tegen wat er zondag gaat gebeuren. Dan kun je 'Ajax heeft Champions League gespeeld' zeggen. Ja, natuurlijk, maar alsof het een heksenketel is bij Sporting uit. Dat is toch iets anders. Nu kom je echt in een sfeer terecht die ze niet vaak hebben meegemaakt. Daar moet je tegen bestand zijn. Maar het kan ook andersom werken. De druk ligt ook wel een beetje bij Feyenoord", aldus Krabbendam voor de camera van Voetbal International.

Feyenoord begint de wedstrijd voor buitenstaanders als favoriet en dat is toch al eventjes geleden. "Iedereen gaat er blind vanuit dat Feyenoord die wedstrijd gemakkelijk gaat winnen. Ik denk dan 'da's ook wat'. Als je naar de statistieken en de resultaten in het verleden kijkt, dan slaat dat natuurlijk helemaal nergens op. Maar dit seizoen, met Ajax en alle problemen daar en het stadion er nog eens achter, dat kan natuurlijk wel een extra dimensie geven aan deze Klassieker. Ik heb dit echt nog nooit eerder meegemaakt: dat heel Rotterdam en omstreken handenwrijvend uitkijkt naar een wedstrijd tegen Ajax."

Wedstrijdplan
Trainer Arne Slot is niet van plan om aanpassingen te doen in De Klassieker, zo verwacht Krabbendam. "Feyenoord zet altijd vroeg druk, dat zal nu niet anders zijn. Een vechtwedstrijd? Feyenoord heeft ook liever de bal. In de meeste wedstrijden hebben ze die ook." De journalist geeft ook nog aan dat de Amsterdammers eigenlijk weinig ervaren spelers hebben in vergelijking met eerdere ontmoetingen.

Dat de wedstrijd enorm leeft is wel duidelijk. "Iedereen heeft het over de wedstrijd. Je kan de deur niet uit of het is 'zondag, zondag, zondag he.' Feyenoord gaat niet tevreden zijn met een gelijkspel tegen Ajax in deze situatie." Bij Krabbendam begint het gevoel dat hij had voor de 4-2 overwinning met John Guidetti te leven. "Feyenoord wint deze wedstrijd. De kwaliteit van de spelers geeft vaak de doorslag, maar Feyenoord heeft nu een trainer die op een of andere manier toch wat extra's uit zijn spelers weet te halen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties