''Ik denk dat hij op Varkenoord het meest gelukkig was''

''Ik denk dat hij op Varkenoord het meest gelukkig was''

Wim Jansen heeft een groot aandeel in verschillende successen van Feyenoord gehad. Zo won hij onder meer de Europa Cup 1 met Feyenoord in 1970. De aflevering van FC Rijnmond staat volledig in het teken van het clubicoon.

Yoeri van den Busken, die het boek Meesterbrein over Jansen schreef, denkt terug aan de clublegende. ''Het is veel te snel gegaan. In december zou ik langsgaan voor een kerstborrel, maar dat ging niet door. Daar schrok ik nogal van. Ik was blij dat we het boek uiteindelijk hadden afgerond. Jansen was dat ook. Het is belangrijk dat zijn visie wordt vastgelegd voor de toekomst. Ik was vooral blij dat hij er bij de boekpresentatie bij was. Het was mooi om op deze manier afscheid te nemen. Alleen wisten we dat toen nog niet.''

Jansen maakte niet alleen bij Feyenoord grote successen mee. De oud-speler stond in het seizoen 1997 – 1998 aan het roer bij Celtic en daar werd hij meteen landskampioen. ''De laatste wens is dat zijn boek ook naar de Celtic-fans wordt gebracht. Die club zit bij hem in het hart. Het idee is al in gang gezet. Die emotie leeft ook bij Celtic'', zegt Van den Busken. Harry van der Laan, eveneens te gast in het programma, denkt dat Jansen geen 'grote' trainerscarrière heeft gehad door zijn bescheidenheid. Het clubicoon was dan ook vooral veel op Varkenoord te vinden. ''Ik denk dat hij op Varkenoord het meest gelukkig was'', zegt Van den Busken.

Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond, looft Jansen voor de invloed die hij op de jeugdopleiding van Feyenoord heeft gehad. ''Eigenlijk hield hij er meer van om de jeugd te kneden. Als je ziet hoeveel spelers er de laatste jaren zijn doorgebroken bij Feyenoord, dan zijn dat de verdiensten van Jansen geweest. Dat komt echt door hem.''

Lees meer over
Wim Jansen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties