Igor Korneev aanstaande zondag geëerd in de rust

Igor Korneev aanstaande zondag geëerd in de rust

Waar Feyenoord afgelopen week bekend maakte tijdens de Klassieker een oud-speler in het zonnetje te zetten, Shinji Ono, gaat SC Heerenveen aankomende zondag hetzelfde doen. In de rust van de wedstrijd tegen de Rotterdammers zal Igor Korneev plaatsnemen op de middenstip om de liefde van zowel het thuis- als uitpubliek te ontvangen. De Rus speelde namelijk voor beide ploegen.

Na twee jaar in Heerenveen gespeeld te hebben, de in Moskou geboren aanvaller speelde 47 officiële wedstrijden, maakte Korneev in 1997 de overstap naar de Rotterdamse grootmacht. Met ervaring bij clubs als Barcelona en CSKA Moskou gold hij als een ervaren speler. Toch was de algemene opinie dat de technische middenvelder meer uit zijn tijd in Rotterdam had kunnen halen.

Na bijna 100 wedstrijden in zijn vijf jaar bij Feyenoord mocht Korneev een Eredivisietitel, Johan Cruijff schaal en een UEFA Cup bijschrijven aan zijn palmares. Een behoorlijk indrukwekkend rijtje voor een speler van Feyenoord. Toch had de Rus een beperkte bijdrage aan deze prijzen. Zijn ongeëvenaarde acties lieten De Kuip smullen, maar kijkend naar de resultaten mocht je meer verwachten dan zijn 25 doelpunten.

Korneev had wellicht meer kunnen laten zien in het shirt van de Stadionclub. Het Legioen was echter, mede door zijn onnavolgbaarheid, gecharmeerd van de aanvallende middenvelder. Het zegt genoeg dat hij bij Feyenoord zijn langste periode in zijn profloopbaan heeft genoten, naast zijn dienstverband bij zijn jeugdliefde CSKA Moskou. Korneev voelde zich gewaardeerd in De Kuip, iets wat aankomende zondag in de praktijk zal worden gebracht in Heerenveen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties