Huurlingen: Weinig spelers in actie, Bannis trefzeker

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week kwamen maar weinig van hen in actie, maar was Naoufal Bannis namens FC Eindhoven wel trefzeker.

ADO Den Haag - Helmond Sport 2-2
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Denzel Hall kan niet terugkijken op een erg geslaagd weekend met ADO Den Haag. Bij een stand van 1-1 kwamen hij en Sonny Stevens allebei op de doorgebroken Martijn Kaars af. Door deze miscommunicatie kon de spits uiteindelijk in een leeg doel de 1-2 binnenschieten. Hall speelde buiten die fout geen onverdienstelijke wedstrijd en zag later ook de 2-2 nog binnenvallen, maar het betekende wel duur puntverlies voor ADO. De play-offs is met nog drie wedstrijden te spelen erg ver uit zicht.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht 2-0
Naoufal Bannis: Basis, 81 minuten (1 goal)
Wie wel op een plek in de play-offs afstevent, is Feyenoord-huurling Naoufal Bannis. Zijn FC Eindhoven won dit weekend met 2-0 van Jong FC Utrecht. Bannis zelf was al na zes minuten goed voor de eerste treffer. Hij stelde zich op in het vijfmetergebied en achter de keeper, waar hij een lage voorzet van Charles-Andreas Brym alleen nog hoefde binnen te tikken. In de tweede helft was hij nog dicht bij een tweede treffer, maar stuitte hij op de doelman. Het deed niets af aan de eenvoudige zege waarmee zijn ploeg naar de zevende plaats klom.

NAC Breda - Roda JC 4-2
Lennard Hartjes: Basis, 67 minuten
In een doelpuntrijke wedstrijd tussen NAC Breda en Roda JC kon Lennard Hartjes zich niet onderscheiden. De middenvelder, die sinds enkele weken weer een basisplaats heeft, deed weinig fout, maar kon in een matig Roda tegelijkertijd ook weinig uitrichten. Na een kleine 70 minuten werd hij naar de kant gehaald. De stand was toen 3-1, in een wedstrijd die uiteindelijk in 4-2 zou eindigen.

TOP Oss - Almere City 0-5
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Nog veel pijnlijker was het weekend van Thijs Jansen. Dat terwijl de doelman al vroeg in de wedstrijd tegen Almere City wel een penalty pakte. Later in de eerste helft vielen er alsnog twee tegentreffers - waar Jansen weinig kon doen. Het was het beeld dat dit seizoen al vaker voorkwam, waarbij de keeper van TOP Oss de nodige reddingen verrichtte, maar toch veel goals om de oren kreeg. Liefst 7 reddingen dit keer, maar tegelijkertijd ook 5 tegengoals.

FC Porto - Boavista 1-0
Robert Bozeník: Invaller, 16 minuten
Als invaller kreeg Robert Bozeník een kwartier de tijd om een 1-0 achterstand tegen tien man van FC Porto goed te maken. In die korte tijd kreeg hij ook twee goede kansen, waarvan hij er een van randje zestien maar net naast schoot en bij de ander op de doelman stuitte. Het was zeker geen slecht optreden van de Slowaak, maar hij miste net een beetje geluk om belangrijk te kunnen zijn.

Overig
De Feyenoorders die dit seizoen zijn verhuurd aan een club uit de Eredivisie, hadden vanwege de bekerfinale een vrij weekend. Ook Tidjany Touré kwam bij FC Dordrecht niet in actie, omdat hij een schorsing moest uitzitten. Christian Conteh ontbrak bij Dynamo Dresden vanwege een blessure.