Huurlingen: Wålemark grijpt kans tegen werkgever Feyenoord niet

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week lukte het geen van de verhuurde Feyenoorders om zich echt te onderscheiden.

sc Heerenveen - Feyenoord 2-3
Patrik Wålemark: Basis, 56 minuten
Tegen zijn club Feyenoord slaagde de aan sc Heerenveen verhuurde Patrik Wålemark er niet in om indruk te maken. Eén keer kreeg hij de kans om een inschattingsfout van Timon Wellenreuther af te straffen, maar vanuit een moeilijke hoek schoot de Zweed net voorlangs. Na 56 minuten zat de wedstrijd tegen zijn werkgever er voor hem op.

Vitesse - Almere City 1-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Vitesse sleepte thuis tegen Almere City in de slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Binnen 20 minuten stond de 0-1 op het scorebord, waarbij Hendriks er positioneel niet sterk uitzag. Hij herpakte zich enigszins, maar een echt goede wedstrijd was het niet van de centrumverdediger.

Excelsior - RKC Waalwijk 1-1
Mimeirhel Benita: Basis, 74 minuten
Lennard Hartjes: Geblesseerd

Voor de tweede keer op rij startte Mimeirhel Benita bij Excelsior, en eveneens voor de tweede keer op rij deed hij dat als linksback. Hij kwam een stuk beter voor de dag dan een week eerder tegen AZ (4-0 nederlaag), maar moest een kwartier voor tijd met kramp naar de kant. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeggenoten de 1-0 voorsprong niet konden vasthouden.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 0-0
Antef Tsoungui: Basis, 84 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 76 minuten
Korede Osundina: Invaller, 31 minuten
De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht hebben een stapje terug moeten doen in hun promotieaspiraties. Thuis tegen FC Eindhoven kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Met name Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui - die dit keer als middenvelder speelde - waren nog dicht bij een treffer, maar konden deze wedstrijd niet beslissen.

FC Groningen - De Graafschap 4-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Een nog slechter weekend beleefde directe concurrent De Graafschap, de club van Feyenoord-huurling Thijs Jansen. Na de 0-2 nederlaag van een week eerder moest Jansen dit keer zelfs vier keer vissen. De enkele goede reddingen die daartegenover stonden, waren niet genoeg voor een resultaat.

AS Roma - Sassuolo 1-0
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
Voor Sassuolo dreigt nog altijd degradatie uit de Serie A, wat zou betekenen dat Marcus Pedersen na dit seizoen terugkeert bij Feyenoord. Uit bij AS Roma leidde een minimale nederlaag ertoe dat de ploeg weer niet uit de gevarenzone kon klimmen. Pedersen zelf speelde geen opvallende wedstrijd.

SC Braga - Gil Vicente 2-1
Tidjany Touré: Basis, 73 minuten
Tidjany Touré was zaterdag de linkermiddenvelder in de 4-4-2-formatie van Gil Vicente tegen SC Braga. Ondanks een 2-1 nederlaag, speelde Touré een aardige wedstrijd, waarin hij twee goede kansen voorbereidde. Het was de vijfde keer op rij dat de Fransman mocht starten voor de nummer 9 van Portugal.

Rapid Wien - LASK Linz 0-0
Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 11 minuten
Neraysho Kasanwirjo is dit seizoen vaste basisspeler bij Rapid Wien, maar liep onlangs een blessure op. Dit weekend was hij terug in de wedstrijdselectie, maar speelde hij slechts 11 minuten mee. In die korte tijd vielen net zo weinig goals als in de 80 minuten ervoor: 0-0.

Overig
Ezequiel Bullaude zat op de bank bij het duel van Boca Juniors tegen Estudiantes. Dit duel werd na zo'n 25 minuten gestaakt, omdat een speler van de tegenstander een epileptische aanval kreeg.