Huurlingen: Treffer 't Zand niet voldoende, Wålemark wint van Ajax

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week was de enige goal van Shiloh 't Zand, terwijl Patrik Wålemark een zege boekte op Ajax.

sc Heerenveen - Ajax 3-2
Patrik Wålemark: Basis, 55 minuten
Patrik Wålemark beleefde een mooie zondagmiddag. Als basisspeler won hij met sc Heerenveen met 3-2 van Ajax. Zijn eigen aandeel in de zege was echter niet meer dan een voorassist bij de 1-0. Na 55 minuten zat de wedstrijd er voor de Zweed al op.

Heracles Almelo - Vitesse 3-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Voor Ramon Hendriks en Vitesse ziet het er met de week slechter uit. De ploeg staat nog altijd onderaan en ging ook tegen Heracles Almelo weer onderuit. Zoals vaker wist Hendriks zich nog goed staande te houden, maar was dat niet genoeg om zijn ploeg op de been te houden. Zeker niet toen zijn partner achterin, Nicolas Isimat-Mirin kort voor rust rood pakte.

Excelsior - FC Twente 0-3
Mimeirhel Benita: Invaller, 10 minuten
Lennard Hartjes: Geblesseerd
Zonder Feyenoorders ging Excelsior dit weekend stevig onderuit tegen FC Twente. De eindstand van 0-3 stond al na 13 minuten op het scorebord, ruim voordat Mimeirhel Benita in de ploeg kwam. Voor hem waren 10 minuten speeltijd te weinig om iets te laten zien. Lennard Hartjes staat nog steeds langs de kant met een zware knieblessure.

Roda JC - FC Dordrecht 4-1
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten (1 goal)
Korede Osundina: Invaller, 33 minuten
FC Dordrecht kreeg dit weekend een harde tik uitgedeeld van directe concurrent Roda JC. De Limburgers vergrootten het gat tot 7 punten met een 4-1 overwinning. De enige goal van de wedstrijd kwam wel van een Feyenoord-huurling: Shiloh 't Zand rondde na een goede pass fraai af voor zijn zesde treffer van het seizoen.

De Graafschap - Willem II 0-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Ook Thijs Jansen verloor vrijdagavond een belangrijke wedstrijd. De kans om iets dichter bij koploper Willem II te komen ging in een directe confrontatie verloren: 0-2. Aan de tegengoals kon Jansen weinig doen. Ook de weinige ballen die de Tilburgers verder tussen de palen kregen, waren voor de keeper, maar dat was uiteindelijk dus weinig waard.

Wolfsberger AC - Rapid Wien 0-2
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Neraysho Kasanwirjo nam met Rapid Wien afstand van concurrent Wolfsberger AC. De ploeg uit de Oostenrijkse hoofdstad won met 0-2 en klom daardoor naar plek vijf op de ranglijst. Kasanwirjo zelf deed 90 minuten mee, maar speelde geen opvallende wedstrijd.

Boca Juniors - Defensa y Justicia 0-0
Ezequiel Bullaude: Invaller, 19 minuten
In een voor Boca Juniors moeizame wedstrijd kwam Ezequiel Bullaude een kleine twintig minuten voor tijd in de ploeg om het verschil te maken. Daarin slaagde de Feyenoord-huurling helaas niet. Ondanks een groot overwicht voor zijn club, bleef het steken op een 0-0 gelijkspel tegen Defensa y Justicia. Het is al het derde gelijkspel in vier wedstrijden voor de ploeg van Bullaude.

Overig
Tidjany Touré neemt het vanmiddag om 16:30 uur met Gil Vicente op tegen hekkensluiter Vizela.