Huurlingen: 't Zand twee keer trefzeker bij zege op FC Den Bosch

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. De uitblinkers zaten deze week weer vooral bij FC Dordrecht, waar met name Shiloh 't Zand indruk maakte.

RKC Waalwijk - sc Heerenveen 1-1
Patrik Wålemark: Basis, 69 minuten
Patrik Wålemark ging dit Paasweekend met sc Heerenveen op bezoek bij RKC Waalwijk. De Zweed kreeg de nodige kansen om vanaf de rechterkant met links uit te halen, maar geen van zijn doelpogingen was goed genoeg om de keeper te kloppen. Dat had uiteindelijk pijnlijke gevolgen, want de Friezen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

AZ - Vitesse 2-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks had het dit weekend lastig tegen de aanvallers van AZ. Vitesse hield nog redelijk lang stand, maar zag de nummer vier van de Eredivisie in het begin van de tweede helft toch uitlopen. Het gat met nummer 16 Excelsior blijft daarmee vijf punten.

Go Ahead Eagles - Excelsior 3-0
Mimeirhel Benita: Basis, 87 minuten
Lennard Hartjes: Geblesseerd
Excelsior ging op bezoek bij Go Ahead Eagles eveneens onderuit. Mimeirhel Benita mocht voor de derde keer op rij starten, en dit keer - na twee wedstrijden als linksback - op zijn eigen vertrouwde rechterkant. Toch was het geen geslaagde avond voor de Feyenoord-huurling. Zo verloor hij aan het eind van de eerste helft zijn man uit het oog, die daardoor de openingstreffer kon maken.

FC Den Bosch - FC Dordrecht 0-3
Antef Tsoungui: Basis, 62 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 73 minuten (1 assist)
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten (2 goals)
Korede Osundina: Invaller, 76 minuten
FC Dordrecht boekte een overtuigende 0-3 overwinning op FC Den Bosch. Een hoofdrol was er voor Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand, die de eerste en derde treffer voor zijn rekening nam. De eerste was vanaf randje zestien en de laatste vanuit een lastige hoek, maar in beide gevallen schoot hij snoeihard binnen. Ook Ilias Sebaoui liet zich zien; via een keurige één-twee met doelpuntenmaker Dylan Mbayo gaf hij de assist op de 0-2.

De Graafschap - Jong AZ 2-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De 2-1 zege van De Graafschap op Jong AZ kostte een stuk meer moeite. Met meerdere goede ingrepen hield Thijs Jansen zijn ploeg op de been, zodat het in de 94e minuut de winnende 2-1 kon maken. Intussen werd de doelman wel één keer geklopt, toen hij het nagenoeg in zijn eentje tegen twee aanvallers moest opnemen.

Sassuolo - Udinese
Marcus Pedersen: geen minuten
Marcus Pedersen heeft geen minuten gemaakt bij Sassuolo. De Noor ontbrak om onbekende redenen in de wedstrijdselectie van de Italiaanse club. Zonder Pedersen werd de belangrijke wedstrijd in de Serie A tegen Udinese met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Pedersen blijft hierdoor negentiende en verkeert nog altijd in degradatienood.

Gil Vicente - FC Famalicão 1-2
Tidjany Touré: Invaller, 32 minuten
Met nog een halfuur te spelen moest Tidjany Touré als invaller helpen de achterstand van Gil Vicente weg te poetsen. Ondanks dat hij niet veel fout deed, bleven de grote kansen voor hem uit. Voor zijn ploeggenoten waren die er overigens wel, maar de kans om via een strafschop alsnog voor 2-2 te zorgen bleef onbenut.

TSV Hartberg - Rapid Wien 0-3
Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 7 minuten
In de interlandbreak kwam Neraysho Kasanwirjo in actie voor Jong Oranje, maar bij Rapid Wien is hij sinds een korte blessure geen basisspeler meer. Op bezoek bij TSV Hartberg mocht de rechtsback, die eerder onomstreden was bij zijn club, slechts zeven minuten invallen. Rapid Wien won de wedstrijd wel eenvoudig met 0-3.

Overig
Ezequiel Bullaude lijkt bij Boca Juniors niet meer in de plannen voor te komen. Al weken zat hij op de bank zonder te mogen invallen, en dit weekend zat hij zelfs niet bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen San Lorenzo.