Huurlingen: Sebaoui en 't Zand helpen FC Dordrecht aan zege

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week lieten veel verhuurde Feyenoorders zich zien, waarbij Shiloh 't Zand en Ezequiel Bullaude ook wisten te scoren.

PEC Zwolle - sc Heerenveen 2-2
Patrik Wålemark: Basis, 66 minuten
Voor het eerst sinds 28 oktober kon Patrik Wålemark bij sc Heerenveen op een basisplaats rekenen. In die rol was de Zweed tegen PEC Zwolle erg belangrijk voor zijn ploeg. Al na 5 minuten zette hij een actie in waarbij hij in de zestien werd gevloerd en ploeggenoot Anas Tahiri een strafschop mocht binnenschieten. Ook daarna bereidde hij nog veel kansen voor, maar lieten zijn ploeggenoten na om die te benutten. Na 66 minuten zat dit sterke optreden van Wålemark erop. Vanaf de kant zag hij hoe de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Vitesse - FC Utrecht 0-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks nam het met Vitesse op tegen de vorige club aan wie hij werd verhuurd, FC Utrecht. Het werd een doelpuntloze wedstrijd, waaraan Hendriks namens Vitesse verdedigend waarschijnlijk het grootste aandeel had. Hij speelde een goede wedstrijd, al had zijn ploeg in de eerste helft ook wat geluk bij de kansen die Utrecht creëerde.

PSV - Excelsior 3-1
Mimeirhel Benita: Invaller, 7 minuten
Mimeirhel Benita heeft Feyenoord niet kunnen helpen in de achtervolging op PSV. Zijn Excelsior speelde een uitwedstrijd in Eindhoven, maar de rechtsback speelde slechts 7 minuten mee. De eindstand van 3-1 stond op dat moment al op het scorebord.

FC Dordrecht - Helmond Sport 2-0
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten (2 assists)
Shiloh 't Zand: Basis, 86 minuten (1 goal)
Korede Osundina: Basis, 75 minuten
FC Dordrecht is ook het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. Het team met liefst vier Feyenoord-huurlingen blijft de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie na een 2-0 overwinning op Helmond Sport. Daarbij waren de Feyenoorders wederom belangrijk. Shiloh 't Zand opende de score al na vier minuten, op aangeven van Ilias Sebaoui. En ook bij de tweede treffer van Dordt was Sebaoui de aangever.

ADO Den Haag - De Graafschap 5-3
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De spectaculairste wedstrijd van dit Keuken Kampioen Divisie-weekend was die tussen ADO Den Haag en De Graafschap. Voor Thijs Jansen was het er juist een om snel te vergeten. Zijn De Graafschap ging de rust in met een 0-2 voorsprong, maar keek na 90 minuten tegen een 5-3 achterstand aan. Vooral bij de derde Haagse goal zag de doelman er ongelukkig uit. Met de bal aan de voet wachtte hij te lang, waarna uit dat balverlies werd gescoord.

Gimnasia y Tiro - Boca Juniors 0-1
Ezequiel Bullaude; Basis, 90 minuten (1 goal)
Boca Juniors speelt voorlopig nog geen officiële wedstrijden, maar de oefenwedstrijd van afgelopen weekend is wel degelijk het benoemen waard. De ploeg won namelijk met 0-1 van Gimnasia y Tiro, waarbij Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Van dichtbij kroonde de middenvelder zich al na 8 minuten tot de matchwinner.