Huurlingen: Invaller 't Zand scoort winnende doelpunt voor FC Dordrecht

Huurlingen: Invaller 't Zand scoort winnende doelpunt voor FC Dordrecht

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week kwamen veel huurlingen niet in actie, maar was Shiloh 't Zand wel belangrijk voor FC Dordrecht.

De Graafschap - FC Den Bosch 2-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De 2-0 overwinning van De Graafschap op FC Den Bosch was een moeizame, maar Thijs Jansen kwam niet in de problemen. Hij verrichte 6 reddingen en hield daarmee voor de zevende keer dit seizoen de nul. De Graafschap klom naar plek vier en blijft dus een serieuze kanshebber voor promotie naar de Eredivisie.

Sassuolo - Empoli 2-3
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
De degradatiestreep is nog altijd akelig dichtbij voor Marcus Pedersen en zijn Sassuolo. Ook tegen directe concurrent Empoli ging de Serie A-ploeg onderuit (2-3), waardoor het nog steeds enkel op doelsaldo op de 'veilige' 16e plek staat. Pedersen was bij geen van de vijf treffers betrokken en speelde een niet erg opvallende wedstrijd.

Rapid Wien - Austria Wien 3-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
De Weense derby tussen Rapid Wien en Austria Wien werd ruim gewonnen door de ploeg van Neraysho Kasanwirjo. De rechtsback zelf speelde een redelijke wedstrijd. Beide ploegen waren voor de wedstrijd ook nog eens directe concurrenten, maar Rapid staat nu iets comfortabeler in het linkerrijtje.

Gil Vicente - FC Porto 1-1
Tidjany Touré: Basis, 80 minuten
Gil Vicente haalde dit weekend een knap resultaat tegen FC Porto: 1-1. Feyenoord-huurling Tidjany Touré had het echter lastig. Hij kon weinig uitrichten en werd na 80 minuten naar de kant gehaald. Pas in de slotfase zag hij vanaf de bank toe hoe zijn ploeg het punt binnensleepte.

Jong PSV - FC Dordrecht 0-1
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Wissel, 33 minuten
Korede Osundina: Wissel, 33 minuten

FC Dordrecht kwam maandagavond in de strijd om promotie in actie tegen de beloftenploeg van PSV. De wedstrijd verliep, tegen een goed georganiseerde thuisploeg, erg moeizaam voor de Schapenkoppen. Het duurde lang voordat de beperkte hoeveelheid balbezit werd omgezet tot een serieuze kans, maar gelukkig bekroonde Shiloh 't Zand zijn invalbeurt met een belangrijk doelpunt. Voor de aanvallende middenvelder was het alweer zijn zesde doelpunt in het shirt van Dordrecht.

Overig
Veel Feyenoorders kwamen dit weekend niet in actie. Zo was Ramon Hendriks er door een schorsing niet bij toen zijn Vitesse eindelijk eens drie punten pakte tegen Excelsior. Bij de Kralingers bleef Mimeirhel Benita 90 minuten op de bank en is Lennard Hartjes nog altijd geblesseerd. Ook Patrik Wålemark kwam door zijn blessure niet in actie voor sc Heerenveen. Tot slot moest ook Ezequiel Bullaude bij El Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors vanaf de bank toekijken.

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties