Huurlingen: Hendriks maakt na lange afwezigheid debuut voor FC Utrecht

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week speelde Ramon Hendriks zijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht en was Naoufal Bannis met een goal belangrijk namens FC Eindhoven.

NEC - FC Utrecht 2-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Het beste nieuws van deze week is dat Ramon Hendriks voor het eerst sinds zijn zware knieblessure weer een wedstrijd in de Eredivisie speelde. Nadat hij de afgelopen weken al minuten maakte in Jong FC Utrecht en op de bank zat bij het eerste, deed hij op bezoek bij NEC voor het eerst mee. Als linksback maakte Hendriks de volle 90 minuten mee en speelde hij verdedigend een erg sterke wedstrijd. Deze eindigde overigens in 2-2.

FC Emmen - Excelsior 2-0
Mark Diemers: Basis, 90 minuten (1 assist)
Marouan Azarkan: Afwezig (blessure)
Zonder de geblesseerde Marouan Azarkan zakte Excelsior dit weekend weg tot onder de degradatiestreep. Het verloor met 2-0 van directe concurrent FC Emmen, waar een mooie bijrol was weggelegd voor Feyenoord-huurling Mark Diemers. Ole Romeny was met twee treffers de man van de wedstrijd, waarvan hij de eerste kon binnenkoppen door een goed voorgegeven vrije trap van Diemers. Zijn FC Emmen klom zo over de Kralingers heen naar de 'veilige' vijftiende plaats.

TOP Oss - ADO Den Haag 2-3
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen kon zijn TOP Oss afgelopen vrijdag niet redden tegen het ADO Den Haag van Denzel Hall. Hij moest drie tegentreffers incasseren, waarvan twee van voormalig Feyenoorder Joël Zwarts. Zo won ADO met 2-3, ondanks dat de ploeg ruim een halfuur met een man minder speelde. Daarbij speelde ook Hall achterin een prima wedstrijd.

FC Eindhoven - Jong Ajax 5-1
Naoufal Bannis: Invaller, 13 minuten
FC Eindhoven won vrijdagavond met overtuigende cijfers van Jong Ajax. Naoufal Bannis kwam daarbij pas een klein kwartier voor tijd in de ploeg, bij een tussenstand van 4-1. Wel was de spits nog betrokken bij de laatste treffer. Zijn inzet werd nog gekeerd door doelman Charlie Setford, maar was wel zo hard dat de Engelsman los moest laten. Daardoor kon ploeggenoot Moussa Sanoh eenvoudig de 5-1 binnentikken.

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4
Tidjany Touré: Basis, 90 minuten
Een andere verhuurde Feyenoord-aanvaller, Tidjany Touré, kreeg met FC Dordrecht juist een forse nederlaag te verwerken. Thuis tegen De Graafschap ging de ploeg met liefst 0-4 onderuit. Touré stond 90 minuten op het veld, maar speelde geen gelukkige wedstrijd. De mogelijkheden die hij kreeg om gevaarlijk te worden, bleven onbenut.

Roda JC - Telstar 1-2
Lennard Hartjes: Invaller, 18 minuten
Lennard Hartjes kreeg bij Roda JC bij een tussenstand van 0-1 18 minuten speeltijd in de thuiswedstrijd tegen Telstar. In die korte tijd probeerde de middenvelder zijn ploeg vooral voorin te helpen, maar zonder succes. Aan beide kanten viel wel nog een doelpunt, waardoor Roda de wedstrijd met 1-2 verloor.

FC Eindhoven - ADO Den Haag 1-1
Naoufal Bannis: Invaller, 35 minuten (1 goal)
Drie dagen na zijn korte invalbeurt tegen Jong Ajax was Bannis nog een stuk belangrijker met zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag. De ploeg van Hall - die normaal rechtsback is, maar nu als centrale verdediger prima speelde - stond op dat moment met 0-1 voor. Een kwartier voor tijd kwam de bal echter voor het Haagse doel, waar Bannis opdook en knap binnenkopte. Zo redde de Feyenoord-spits een punt voor zijn FC Eindhoven.

Roda JC - Jong AZ 2-0
Lennard Hartjes: Invaller, 28 minuten
Hartjes was ook maandagavond geen basisspeler bij Roda JC. Tegen Jong AZ mocht hij een klein halfuur meedoen, waarin zijn impact op de wedstrijd niet erg groot was. De Limburgers wonnen de wedstrijd wel met 2-0.

Sporting Portugal - Boavista 3-0
Robert Bozeník: Invaller, 11 minuten
Voor Robert Bozeník viel er weinig eer te behalen aan zijn invalbeurt tegen Sporting. Hij kwam elf minuten voor tijd in de ploeg bij een 2-0 achterstand en kreeg zelf geen mogelijkheden om iets terug te doen. In de slotfase zag hij ook de 3-0 nog vallen.