Huurlingen: Hendriks erg ongelukkig tijdens treffen met Feyenoord

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week kende Ramon Hendriks namens Vitesse een ongelukkig optreden tegen zijn Feyenoord.

Excelsior - sc Heerenveen 3-0
Mimeirhel Benita: Niet ingevallen
Lennard Hartjes: Nog steeds geblesseerd

Patrik Wålemark: Basis, 40 minuten
De Feyenoord-huurlingen aan beide kanten speelden geen grote rol bij deze Excelsior - Heerenveen. Mimeirhel Benita zag zijn ploeg vanaf de bank met 3-0 winnen, maar viel zelf niet in. Lennard Hartjes was er door zijn langdurige blessure nog altijd helemaal niet bij. Bij Heerenveen was er wel een basisplaats voor Patrik Wålemark, maar net als vrijwel de hele ploeg speelde hij een matige wedstrijd. Vijf minuten voor rust werd de Zweed al naar de kant gehaald.

Vitesse - Feyenoord 1-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Dit weekend had Ramon Hendriks de kans om zichzelf te laten zien tegenover zijn Feyenoord. Daar kwam echter weinig van terecht. De verdediger speelde een ongelukkige wedstrijd en had een negatieve hoofdrol bij beide Feyenoord-treffers. De openingstreffer van Lutsharel Geertruida viel via de rug van Hendriks binnen en een mislukte onderschepping na rust leidde de winnende treffer van Ondrej Lingr in.

FC Eindhoven - De Graafschap 0-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen en De Graafschap hebben zich goed herpakt na de 5-3 nederlaag tegen ADO Den Haag. Op bezoek bij FC Eindhoven hield Jansen weer de nul en pakte hij de ballen die hij moest pakken. Het leidde tot een 0-1 overwinning.

De Graafschap - Jong PSV
De Graafschap kwam dit weekend twee keer in actie en speelde maandagavond ook nog tegen de belofteploeg van PSV. In de enorm spannende strijd om de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie heeft het elftal van Thijs Jansen er enorm goed aan gedaan om ook van deze ploeg uit Eindhoven te winnen. De doelman van Feyenoord begon wederom onder de lat en kreeg één doelpunt te verwerken in een 3-1 overwinning.

Jong AZ - FC Dordrecht
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Wissel, 30 minuten
De Feyenoord-huurlingen hebben samen met assistent-trainer Pascal Bosschaart een pijnlijke avond beleefd. Tegen een Jong AZ met diverse spelers uit het eerste elftal lag de lat voor Tsoungui, 't Zand, Sebaoui en Osundina net iets te hoog. Toch beloonde de middenvelder van FC Dordrecht zijn basisplaats met zijn vijfde doelpunt van het seizoen en lijkt 't Zand de weg omhoog steeds meer te vinden. Dankzij doelpunten van Ernest Poku (3x), Ruben van Bommel en Mexx Meerdink eindigde de wedstrijd in 5-1.

Overig
Tidjany Touré keerde bij Gil Vicente terug in de wedstrijdselectie, maar speelde als invaller slechts één minuut mee. Voor Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien) en Ezequiel Bullaude (Boca Juniors) is het nog winterstop.