Huurlingen: Hall maakt eerste goal namens ADO Den Haag

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week maakte Denzel Hall zijn eerste doelpunt in het shirt van ADO Den Haag.

Go Ahead Eagles - Excelsior 3-1
Marouan Azarkan: Basis, 81 minuten
Marouan Azarkan was goed voor twee goals en drie assists in zijn laatste drie wedstrijden voor Excelsior, maar kon dit weekend niet het verschil maken. Dat lag overigens zeker niet aan hemzelf. Zo legde hij de bal al na een halve minuut na een knappe actie op het hoofd van Reda Kharchouch, die naast kopte. En later bezorgde hij ploeggenoot Lazaros Lamprou een grote kans door hem met een slim hakje voor de keeper te zetten. Het mocht allemaal niet baten: Excelsior verloor het duel tegen Go Ahead Eagles met 3-1.

Sparta - Fortuna Sittard 3-1
Cole Bassett: Invaller, 1 minuut
Cole Bassett komt deze week helaas op precies dezelfde manier terug in deze rubriek zoals ook de afgelopen weken het geval was. Ook tegen Sparta moest hij het doen met een invalbeurt in de 89e minuut en kreeg hij dus amper de kans om zich te laten zien. In de laatste vijf Eredivisiewedstrijden mocht hij achtereenvolgens tien, drie, drie, één en één minuut/minuten invallen.

FC Emmen - FC Groningen 0-0
Mark Diemers: Basis, 78 minuten
In een niet erg vermakelijke wedstrijd slaagde Mark Diemers er zondag niet in om met FC Emmen te winnen van FC Groningen. De verhuurde Feyenoorder bereidde nog wel een aantal goede kansen voor, maar de bal wilde er niet in. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Helmond Sport - ADO Den Haag 2-1
Denzel Hall: Basis, 90 minuten (1 goal)
Denzel Hall zal gemengde gevoelens overgehouden hebben aan het afgelopen weekend. Enerzijds kon de rechtsback zijn eerste goal in het shirt van ADO Den Haag vieren. Bij een afgeslagen voorzet dook hij op, nam hij de bal goed mee en schoot hij in de verre hoek de 1-1 binnen. Toch bleek dit helaas niet goed genoeg voor een zege van ADO. De uitwedstrijd tegen Helmond Sport ging met 2-1 verloren.

FC Eindhoven - Jong PSV 2-2
Naoufal Bannis: Basis, 63 minuten
Naoufal Bannis kwam dit weekend voor de vijfde keer op rij niet tot scoren namens FC Eindhoven. De spits stond ruim een uur op het veld in de derby tegen Jong PSV, maar kwam er maar weinig aan te pas. Bij een voorsprong van 1-0 verliet hij het veld, waarna hij de wedstrijd vanaf de bank in 2-2 zag eindigen.

De Graafschap - TOP Oss 2-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen deed er dit weekend alles aan om TOP Oss op de been te houden tegen De Graafschap, en slaagde daar lange tijd goed in. Met enkele goede reddingen hield hij de spanning lang in de wedstrijd, maar bij een rake penalty (waarbij hij wel nog dichtbij zat) en een van richting veranderd schot was hij toch twee keer kansloos.

Roda JC - Jong FC Utrecht 4-1
Lennard Hartjes: Invaller, 17 minuten
Voor de derde keer op rij was er bij Roda JC geen basisplaats voor Lennard Hartjes. Hij mocht tegen Jong FC Utrecht een ruim kwartier voor tijd invallen, maar veel inbreng had hij vanaf dat moment niet meer. De eindstand van 4-1 was bij zijn invalbeurt sowieso al bereikt.

Boavista - Vizela 2-2
Robert Bozeník: Invaller, 45 minuten
Als invaller mocht Robert Bozeník dit weekend proberen Boavista te redden tegen laagvlieger Vizela. Hij stond namelijk aan de aftrap van de tweede helft, nadat zijn ploeggenoten in de eerste helft met 1-2 achter waren gekomen. Via een penalty kwam Boavista terug tot 2-2, waarna Bozeník laat in de tweede helft nog een goede kans kreeg op de winnende treffer. Zijn inzet uit de draai was niet onaardig, maar werd door de keeper uit de hoek getikt. Zo bleef zijn ploeg steken op slechts een punt.