Huurlingen: fraaie goal Antonucci levert weinig op

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week speelde Marouan Azarkan tegen zijn Feyenoord en was Francesco Antonucci trefzeker namens FC Volendam.

Excelsior - Feyenoord 0-2
Marouan Azarkan: Basis, 62 minuten
Voor Marouan Azarkan was het bezoek van Feyenoord aan zijn club Excelsior een uitgelezen kans om zich te laten zien. En inderdaad was de behendige aanvaller een van de meest opvallende spelers bij de Kralingers. Toch kon hij in de spits niet op tegen de achterhoede van zijn eigenlijke werkgever. Na een uur werd Azarkan - die overigens pas net terug was van een blessure - naar de kant gehaald.

RKC Waalwijk - FC Volendam 4-1
Francesco Antonucci: Invaller, 45 minuten (1 goal)
Francesco Antonucci kon FC Volendam dit weekend niet behoeden voor een flinke nederlaag, al deed hij wel wat hij kon. De Belg stond als invaller aan de aftrap van de tweede helft - het stond toen al 2-0 - en deed met een fantastisch schot iets terug. Verder dan die ene goal kwamen Antonucci en zijn ploeg echter niet. RKC won met 4-1, waarmee ook de laatste wedstrijden voor FC Volendam in het teken zullen staan van de degradatiestrijd.

FC Emmen - FC Twente 0-3
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Aan Mark Diemers lag het zeker niet dat FC Emmen zondagmiddag een 0-3 nederlaag leed tegen FC Twente. De thuisploeg kreeg toch de nodige kansen, waarvan er veel door de Feyenoord-huurling werden gecreëerd. Doelpunten leverde het echter niet op, waardoor dus ook Diemers met Azarkan en Antonucci de strijd om de veilige plekken op de ranglijst zal moeten aangaan.

Roda JC - FC Eindhoven 1-2
Lennard Hartjes: Bank, kwam niet in actie
Naoufal Bannis: Basis, 72 minuten
Met Naoufal Bannis in de basis was FC Eindhoven vrijdagavond met 1-2 te sterk voor Roda JC, dat zelf Lennard Hartjes 90 minuten op de bank liet zitten. Voor Bannis was echter ook geen hoofdrol weggelegd. Na zijn doelpunt van vorige week - zijn negende van het seizoen - kwam hij dit keer weinig in het stuk voor en werd hij na 72 minuten gewisseld.

FC Dordrecht - Heracles Almelo 1-3
Tidjany Touré: Basis, 67 minuten
Ook Tidjany Touré had dit weekend weinig te vertellen in de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Heracles Almelo. De Franse aanvaller keerde terug van zijn schorsing en stond direct weer in de basis. Toch kon hij geen vuist maken tegen het al gepromoveerde Heracles. Na een kleine 70 minuten zat de wedstrijd er voor Touré op.

Jong Ajax - ADO Den Haag 5-2
Denzel Hall: Basis 90 min
Denzel Hall heeft met ADO Den Haag een vervelende maandagavond achter de rug. De huurling van Feyenoord speelde de volledige wedstrijd als centrale verdediger, maar moest met zijn ploeg vijf doelpunten incasseren tegen Jong Ajax. De Hagenezen maken door de 5-2 nederlaag geen kans meer op promotie via play-offs en maken daarmee het rampseizoen compleet.

Jong AZ - TOP Oss 1-1
Thijs Jansen: Basis 90 min
Thijs Jansen heeft puntverlies van TOP Oss tegen Jong AZ niet kunnen voorkomen. De talentvolle doelman kreeg één tegentreffer om zijn oren, maar was wel goed voor vijf prima reddingen.

Boavista - Estoril 1-0
Robert Bozeník: Basis, 86 minuten
Voor het eerst sinds 8 januari kreeg Robert Bozeník dit weekend weer een basisplaats bij Boavista. Het lukte hem helaas niet om die kans te pakken. De Slowaak kwam niet tot scoren, waar hij dat zeker had moeten doen toen hij de bal in een leeg doel voor het inkoppen had. Deze kreeg hij echter niet tussen de palen gericht. Boavista won de wedstrijd tegen Estoril, maar Bozeník - die ook nog geel pakte - kan niet terugkijken op een geslaagd optreden.

Dynamo Dresden - SV Wehen Wiesbaden 3-1
Christian Conteh: Basis, 72 minuten (1 assist)
Voor de aan Dynamo Dresden verhuurde Christian Conteh werd het wel een uitstekend weekend. Tegen directe concurrent SV Wehen Wiesbaden won zijn ploeg met 3-1, waardoor het plek drie (die recht geeft op de play-offs om promotie) overnam. Daarin speelde Conteh ook een klein rolletje. Een voorzet van de Duitser in de 70e minuut belandde via een verdediger bij Niklas Hauptmann, die zo de 2-1 kon maken. Kort erna zat de wedstrijd er voor Conteh op. Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week kwamen maar weinig van hen in actie, maar was Naoufal Bannis namens FC Eindhoven wel trefzeker.