Huurlingen: Fraaie assist 't Zand, eindelijk zege voor Pedersen

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week liet Shiloh 't Zand zich weer zien met een fraaie assist.

NEC - sc Heerenveen 2-0
Patrik Wålemark: Basis, 68 minuten
Patrik Wålemark had zondagmiddag een basisplaats bij de 2-0 nederlaag van sc Heerenveen tegen NEC. De Zweedse rechtsbuiten kon echter geen indruk maken. Na 68 minuten zat zijn wedstrijd erop.

RKC Waalwijk - Vitesse 3-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ook voor Ramon Hendriks was het weer geen goed weekend. Met een 3-1 nederlaag tegen directe concurrent RKC Waalwijk zijn de veilige plekken weer wat verder weg voor Vitesse. Hendriks zelf wisselde goede momenten af met minder goede. Zo was hij met een goede dribbel belangrijk bij het voorbereiden van de gelijkmaker van Vitesse, maar betekende een verkeerde inschatting van hem even later weer de 2-1 voor RKC.

AZ - Excelsior 4-0
Mimeirhel Benita: Basis, 75 minuten
Lennard Hartjes: Geblesseerd
Voor het eerst sinds 16 januari mocht Mimeirhel Benita bij Excelsior in de basis beginnen. Bij afwezigheid van meerdere ploeggenoten speelde de Feyenoord-huurling tegen AZ als linksback. Een groot succes werd dat niet. Excelsior verloor met 4-0, waarbij de Alkmaarders er geregeld makkelijk door kwamen. Ook Benita had hier vaak geen antwoord op.

FC Dordrecht - Telstar 2-0
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten (1 assist)
Korede Osundina: Basis, 62 minuten
Bij de 2-0 zege van FC Dordrecht op Telstar stonden alle vier de Feyenoord-huurlingen aan de aftrap. Shiloh 't Zand was degene die zich het meest kon laten gelden. Vooral bij de openingstreffer, waar hij met een fantastische steekbal de assist verzorgde.

ADO Den Haag - FC Dordrecht 2-2
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten (doelpunt)
Shiloh 't Zand: Basis, 63 minuten
Korede Osundina: Invaller, 23 minuten
FC Dordrecht domineerde op bezoek in de hofstad, maar dankzij een doelpunt vanaf de middenlijn van rechtsbuiten Daryl van Mieghem eindigde het duel in 2-2. Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui wist maandagavond het net te vinden.

SC Cambuur - De Graafschap 1-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De Graafschap hield vrijdag drie punten over aan het bezoek aan SC Cambuur. De beste kansen waren voor de ploeg uit Leeuwarden, maar doelman Thijs Jansen kon alleen via een strafschop geklopt worden. Mede dankzij hem won De Graafschap met 1-2.

De Graafschap - Jong Ajax 0-2
Maandagavond wist De Graafschap de drie punten niet te pakken. In eigen huis was Jong Ajax te sterk. Allebei de doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. Jansen werd beoordeeld met een 6.2.

Sassuolo - Frosinone 1-0
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
Nadat in zeven wedstrijden slechts één punt werd behaald, viel dit weekend eindelijk weer iets te juichen voor het Sassuolo van Marcus Pedersen. De 1-0 zege op concurrent Frosinone was nog niet genoeg om van de 19e plek af te komen, maar Sassuolo heeft de veilige plaatsen in ieder geval weer in zicht. Pedersen speelde, vooral in balbezit, een verdienstelijke wedstrijd.

Overig
Voor de vierde wedstrijd op rij waren bij Boca Juniors geen minuten weggelegd voor bankzitter Ezequiel Bullaude. Bij Rapid Wien kwam Neraysho Kasanwirjo wegens een lichte blessure niet in actie. Hij wordt komende week terugverwacht.