Huurlingen: Feyenoorders sluiten seizoen goed af; net geen hattrick Bozeník

Huurlingen: Feyenoorders sluiten seizoen goed af; net geen hattrick Bozeník

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze laatste week in de Eredivisie en andere competities was een succesvolle voor veel verhuurde Feyenoorders.

FC Volendam - Excelsior 3-2
Francesco Antonucci: Basis, 90 minuten (1 goal)
Marouan Azarkan: Basis, 90 minuten (1 assist)
Francesco Antonucci en Marouan Azarkan stonden zondagmiddag tegenover elkaar met FC Volendam en Excelsior. De nummers 14 en 15 waren al zeker van handhaving, maar maakten er toch een interessant duel van. Het waren de Volendammers die al in het eerste halfuur uitliepen, waarbij Antonucci een belangrijke rol speelde. De Feyenoord-huurling speelde sowieso een goede wedstrijd op 10 en krulde zelf op schitterende wijze de 3-0 binnen. Het optreden van Antonucci leverde hem bij Voetbal International zelfs de titel van Speler van de Week op. Na rust nam juist Excelsior het heft in handen, maar verder dan 3-2 kwam het niet. Wel kon Azarkan na een goede bal op doelpuntenmaker Lazaros Lamprou een assist bijschrijven.

FC Utrecht - FC Emmen 3-2
Ramon Hendriks: Afwezig, geblesseerd
Mark Diemers: Basis, 90 minuten (1 goal)
Ook Mark Diemers sloot het reguliere Eredivieseizoen - FC Emmen gaat nog de play-offs in - af met een doelpunt. Na een klein uur spelen kopte hij van dichtbij de 2-2 tegen FC Utrecht binnen. Het bleek echter niet genoeg; ondanks dat Utrecht even later met tien man kwam te staan, versloeg het de ploeg van Diemers wel met 3-2.

Almere City - FC Eindhoven 3-1
Naoufal Bannis: Basis, 61 minuten
Naoufal Bannis greep dit seizoen met FC Eindhoven naast promotie naar de Eredivisie. Afgelopen weekend werd de ploeg in de eerste play-offronde uitgeschakeld door Almere City. Na een 1-0 zege in de heenwedstrijd, verloor FC Eindhoven in Almere na verlenging met 3-1. Bannis deed daarin slechts een uur mee en maakte weinig indruk.

Chaves - Boavista 1-4
Robert Bozeník: Basis, 85 minuten (2 goals)
Robert Bozeník kende geen bijzonder gelukkige uitleenbeurt aan het Portugese Boavista, maar sloot deze zaterdag wel op de best mogelijke manier af. De Slowaak was dé grote uitblinker bij de 1-4 zege op Chaves. Hij maakte twee goede spitsengoals en leek zelfs op weg naar een hattrick, maar zijn laatste treffer, kort voor zijn wisselbeurt, werd afgekeurd vanwege buitenspel. Desondanks geen slechte afsluiter voor Bozeník, die het seizoen bij de nummer 9 afsluit met 4 competitiedoelpunten.

Dynamo Dresden - VfB Oldenburg 2-1
Christian Conteh: Basis, 53 minuten
Het Dynamo Dresden van Christian Conteh heeft zaterdag definitief naast een play-offplek gegrepen. Zelf wist het te winnen, maar omdat dat voor de concurrentie ook gold was het slechts genoeg voor de zesde plek. Conteh zelf miste enkele kansen en pakte een gele kaart, voor hij al na 53 minuten van het veld werd gehaald.

Overig
Voor Denzel Hall (ADO Den Haag), Lennard Hartjes (Roda JC), Tidjany Touré (FC Dordrecht) en Thijs Jansen (TOP Oss) zat het seizoen er al op. Van alle verhuurde Feyenoorders komt vanaf nu alleen Mark Diemers met FC Emmen in de nacompetitie nog in actie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties