Huurlingen: Conteh uitzondering in verder teleurstellend weekend

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week viel alleen Christian Conteh positief op in een verder teleurstellend weekend.

AZ - Excelsior 5-0
Marouan Azarkan: Basis, 86 minuten
Marouan Azarkan slaagde er met Excelsior niet in om Feyenoord te helpen door punten af te snoepen van concurrent AZ. Sterker nog, de Kralingers hadden helemaal niets te vertellen in Alkmaar en zag de thuisploeg in een tijdsbestek van slechts 18 minuten uitlopen tot 5-0. Ook Azarkan, die al vroeg in de wedstrijd op de bon ging, kon zijn ploeg niet aan doelpunten helpen.

FC Twente - FC Volendam 3-0
Francesco Antonucci: Basis, 62 minuten
Een teleurstellend weekend werd het ook voor Francesco Antonucci. Voor het eerst sinds hij terug is van zijn blessure stond de Belg aan de aftrap, maar ook hij leed met FC Volendam een forse nederlaag tegen FC Twente: 3-0. Antonucci zelf speelde vanaf de linkerkant geen slechte wedstrijd, maar kon ook niet genoeg uitrichten om het de achterhoede van FC Twente echt moeilijk te maken.

FC Emmen - Fortuna Sittard 0-1
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers was afgelopen week trefzeker in het met 3-1 verloren bekerduel tegen PSV en speelde ook tegen zijn oude club Fortuna Sittard weer een goede wedstrijd. Hij zorgde voor de meeste dreiging vanaf de kant van FC Emmen, bijvoorbeeld toen hij in de beginfase Jeremy Antonisse een niet te missen kans bezorgde. De aanvaller slaagde er echter toch in om van dichtbij in een leeg doel over te schieten. Het was uiteindelijk Fortuna dat de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste via oud-Feyenoorder Oguzhan Özyakup.

FC Eindhoven - Almere City 0-1
Naoufal Bannis: Basis, 68 minuten
Het FC Eindhoven van Naoufal Bannis verloor dit weekend de strijd om plek drie in de Keuken Kampioen Divisie van Almere City. Veel kansen waren er niet voor de thuisploeg - en dus ook niet voor de Feyenoord-huurling - waardoor een vroege goal van Almere genoeg was voor een 0-1 zege. Bannis werd na 68 minuten gewisseld, kort nadat Eindhoven met tien man was komen te staan.

Willem II - FC Dordrecht 1-0
Tidjani Touré: Basis, 58 minuten
Een week na zijn droomdebuut met twee doelpunten, was het tweede optreden van Tidjani Touré in het shirt van FC Dordrecht een stuk minder succesvol. Op bezoek bij Willem II kwam de aanvaller nauwelijks aan de bal en slaagden maar weinig van zijn acties. Met een gele kaart op zak werd hij na een klein uur spelen naar de kant gehaald. Overigens verloor Dordrecht de wedstrijd door een late goal met 1-0.

Helmond Sport - Roda JC 1-0
Lennard Hartjes: Basis, 71 minuten
Het Roda JC van Lennard Hartjes ging dit weekend met 1-0 onderuit op bezoek bij Helmond Sport. De openingsgoal viel al vroeg en werd ingeleid door balverlies waar de door Feyenoord verhuurde middenvelder mede verantwoordelijk voor was. Verder speelde Hartjes een vrij anonieme wedstrijd. Na 71 minuten werd hij afgelost.

MVV - TOP Oss 5-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Een vervelend weekend werd het ook voor TOP Oss en Thijs Jansen. Op bezoek bij MVV kwam de ploeg nog wel op voorsprong en verrichte Jansen in het eerste halfuur nog een aantal goede reddingen. Daarna ging het echter helemaal mis en liep de thuisploeg uit tot liefst 5-1. Grote blunders van Jansen zaten er niet bij, maar toch zal de keeper geen fijn gevoel hebben overgehouden aan het bezoek aan Maastricht.

Jong PSV - ADO Den Haag 1-2
Denzel Hall: Basis, 63 minuten
Denzel Hall startte in de basis bij ADO Den Haag en moest na ruim een uur, bij een 1-2 voorsprong, plaatsmaken voor Guillem Rodríguez Martínez. De verdediger zag vanaf de bank geen verandering meer komen in de stand. ADO Den Haag doet door het resultaat weer volop mee om de plekken die kunnen leiden tot de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

SC Verl - Dynamo Dresden 2-3
Christian Conteh: Basis, 90 minuten (1 assist)
Nog een positieve noot in deze - wat de huurlingen betreft - matige week, was dat Christian Conteh opnieuw belangrijk was voor Dynamo Dresden. Vijf minuten voor rust ging de Duitser bij een stand van 1-1 op avontuur. Hij stak het halve veld over, kwam meerdere tegenstanders voorbij en kreeg de bal bij ploeggenoot Dennis Borkowski, wiens voorzet door niemand werd aangeraakt en zo in één keer in het net belandde. Mede dankzij de assist van Conteh - die een week eerder al twee keer scoorde - won Dynamo Dresden met 2-3.

Boavista - Casa Pia 0-0
Robert Bozeník: Invaller, 11 minuten
Robert Bozeník had maandagavond als invaller maar kort de tijd om Boavista aan een winnende goal te helpen. De spits viel elf minuten voor tijd in, toen de Portugese club ook nog eens met een man minder in het veld stond. Doelpunten vielen er niet meer: de thuiswedstrijd tegen Casa Pia eindigde in een 0-0 gelijkspel.