Huurlingen: Conteh tekent met eerste treffer voor late zege

Huurlingen: Conteh tekent met eerste treffer voor late zege

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week debuteerde doelman Thijs Jansen namens TOP Oss, keerde Mark Diemers voor even terug in De Kuip en was Christian Conteh erg belangrijk voor Dynamo Dresden.

Feyenoord - FC Emmen 4-0
Mark Diemers: Basis, speelde 90 minuten
De rentree van Mark Diemers in De Kuip ging waarschijnlijk niet zoals hij had gehoopt. De aan FC Emmen verhuurde middenvelder had niet de impact die nodig was om iets terug te doen tegen het vier keer scorende Feyenoord. De enige doelpoging van Diemers zeilde hoog over en het lukte hem niet om zijn ploeggenoten in stelling te brengen.

Excelsior - PSV 1-6
Marouan Azarkan: Basis, speelde 54 minuten
Ook Marouan Azarkan had het dit weekend zwaar tegen een topploeg. Zijn Excelsior stond bij rust al met 0-3 achter tegen PSV. De Feyenoord-huurling kon met de ballen die hij kreeg wel een paar goede dingen laten zien, maar niet genoeg om namens de Rotterdammers iets terug te doen. Toen de enige Excelsior-goal viel, had Azarkan al op de bank plaatsgenomen. De wedstrijd eindige uiteindelijk in 1-6.

sc Heerenveen - Fortuna Sittard 2-1
Cole Bassett*: Basis, speelde 45 minuten
Cole Bassett beleefde met het in nood verkerende Fortuna Sittard opnieuw geen goed weekend tegen sc Heerenveen. De middenvelder stond voor het eerst aan de aftrap, maar kwam er weinig aan te pas en zag de Friezen al voor rust twee keer scoren. In de rust greep interim-trainer Jeroen Schepens (of Burak Yilmaz) twee keer in en werd ook Bassett naar de kant gehaald. Hij zag vanaf de bank hoe zijn ploeg terugkwam tot 2-1, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Fortuna staat na vier wedstrijden nog altijd op nul punten.
*Bassett is officieel geen Feyenoorder meer, maar de club heeft nog altijd de optie om hem over te nemen van Colorado Rapids. Daarom wordt hij wel in deze rubriek meegenomen.

Huurlingen: Conteh tekent met eerste treffer voor late zege

FC Eindhoven - Jong AZ 1-0
Naoufal Bannis: Basis, speelde 88 minuten
Naoufal Bannis is met FC Eindhoven nog altijd zonder puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Jong AZ werd dit weekend nipt met 1-0 verslagen door een kopgoal van Ozan Kökcü, broer van Feyenoorder Orkun. Bannis zelf kreeg ook de nodige kansen om zijn ploeg aan een ruimere overwinning te helpen, maar miste wat geluk in de afronding.

TOP Oss - VVV-Venlo 1-2
Thijs Jansen: Basis, speelde 90 minuten
Bij TOP Oss stond Feyenoord-huurling Thijs Jansen dit weekend voor het eerst onder de lat. De debutant kreeg direct de kans om zich te onderscheiden met enkele reddingen, maar helaas was het niet genoeg om punten te pakken. In de absolute slotfase werd hij voor de tweede keer gepasseerd, waardoor VVV-Venlo er met de overwinning vandoor ging.

Roda JC - NAC Breda 1-3
Lennard Hartjes: Basis, speelde 90 minuten
Bij Roda JC was geen opvallende rol weggelegd voor Lennard Hartjes. Tegen een sterker NAC kon hij zich op het middenveld niet onderscheiden. De ploeg uit Kerkrade verloor met 1-3; bij geen van de treffers (voor of tegen) was Hartjes betrokken.

ADO Den Haag - Jong Ajax 4-0
Denzel Hall: Basis, speelde 90 minuten
Hall heeft de eerste drie punten van het seizoen gepakt met ADO Den Haag. De rechtsback speelde een uitstekende wedstrijd tegen Jong Ajax. De Amsterdammers werden door de ploeg van trainer Dirk Kuyt overklast in Den Haag. Hall blonk vooral aanvallend uit en had van de verdedigers ook de meeste passes vooruit.

Huurlingen: Conteh tekent met eerste treffer voor late zege

Boavista - Benfica 0-3
Robert Bozeník: Invaller, speelde 28 minuten
Robert Bozeník moest een week na zijn debuut weer op de bank plaatsnemen bij Boavista, dat in eigen huis bezoek kreeg van Benfica. Na een klein halfuur kwam de Slowaak in de ploeg om te helpen de 0-1 achterstand om te draaien. Tot kansen kwam hij echter niet en aan de andere kant liep Benfica uit tot 0-3. In de 89e minuut kwam daar ook ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes binnen de lijnen, die daarmee zijn officiële debuut maakte voor Benfica.

Erzgebirge Aue - Dynamo Dresden 0-1
Christian Conteh: Invaller, speelde 34 minuten (1 goal)
We sluiten deze rubriek af met het succesvolle weekend van Christian Conteh. De aanvaller stond niet in de basiself bij het bezoek van Dynamo Dresden aan Erzgebirge Aue, maar mocht na 56 minuten bij een stand van 0-0 invallen. Vijf minuten voor tijd maakte de Duitser een goede loopactie, werd hij via een mooie steekpass alleen voor de keeper gezet en rondde hij fraai af. Dankzij de eerste treffer van de Feyenoord-huurling won Dynamo Dresden, de nummer 10 van de 3. Bundesliga, met 0-1.

Overig
Bij FC Volendam ontbrak Francesco Antonucci dit weekend met een blessure. Ook Ramon Hendriks ligt er nog lange tijd en zal mogelijk helemaal niet meer in actie komen voor FC Utrecht.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties