Huurlingen: Bannis bezorgt NAC zege in laatste seconde

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden heeft FR12.nl de rubriek Huurlingen teruggebracht, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Naoufal Bannis vertolkte deze week, net als vorige week, een absolute hoofdrol voor NAC Breda.

Almere City FC – NAC Breda 1-2
Naoufal Bannis: Basis, 90 minuten (1 goal)
Bannis was voor de tweede wedstrijd op rij belangrijk voor NAC Breda. De spits was vorige week al twee keer trefzeker voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie en was afgelopen zaterdag wederom goud waard voor het team van Edwin de Graaf. In de 98ste minuut leek het wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bij een 1-1 stand, totdat Almere City een grote fout in de opbouw maakte waardoor Bannis vanaf het middenveld kon worden weggestuurd. De spits bleef koel, schoot de 1-2 binnen en bezorgde NAC Breda daarmee een belangrijke overwinning in de strijd om promotie.

FC Volendam – Jong Ajax 3-1
Francesco Antonucci, Invaller, 35 minuten
Antonucci kwam in de 55ste minuut in het veld bij FC Volendam maar was niet betrokken bij doelpunten. De middenvelder is na een mindere periode zijn basisplaats kwijtgeraakt onder Wim Jonk en moet dus vanaf de bank komen om zo belangrijk te kunnen zijn voor zijn ploeg. FC Volendam komt met de overwinning op de beloften van de Amsterdammers steeds dichterbij directe promotie: Antonucci en zijn team moeten nog één keer winnen om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. Als dat gebeurt wordt de verhuurperiode automatisch met één seizoen verlengd.

MVV Maastricht – Excelsior 1-1
Marouan Azarkan, Basis, 72 minuten
Azarkan en Excelsior speelden afgelopen weekend met 1-1 gelijk op bezoek bij MVV Maastricht. Hoewel de Feyenoord-huurling niet betrokken was bij het doelpunt en na zeventig minuten werd gewisseld, is de verhuurperiode op Woudenstein wel succesvol gebleken. De twintigjarige buitenspeler was in 28 wedstrijden goed voor negen doelpunten en zeven assists en staat met zijn team op de vijfde plaats van de ranglijst.

FC Dordrecht – FC Emmen 0-1
Christian Conteh, Basis, 90 minuten
Conteh en FC Dordrecht konden afgelopen weekend het promotiefeestje van FC Emmen niet uitstellen. De Drentenaren keerden na één jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. Conteh speelde de negentig minuten vol.

Hannover 96 – Fortuna Düsseldorf 0-0
Mark Diemers, Invaller, 1 minuut
Robert Bozenik, Invaller 23 minuten
In de onderste regionen van de tweede divisie in Duitsland namen Diemers en Bozenik het tegen elkaar op. De twee huurlingen begonnen op de bank. Bozenik kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen; Diemers viel pas in de 89ste minuut in. De wedstrijd eindigde in 0-0, waarmee beide ploegen weinig opschoten in de strijd om handhaving.

Overig
Achraf El Bouchataoui had met RKC Waalwijk een vrij weekend. Aliou Baldé zat voor de tweede week op rij niet bij de wedstrijdselectie van Waasland-Beveren. De Belgen wonnen de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0 van Royal Excel Mouscron.