Huurlingen: Bannis belangrijk voor FC Eindhoven, mooi weekend Antonucci

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was Naoufal Bannis belangrijk voor FC Eindhoven, terwijl ook Francesco Antonucci een mooi weekend beleefde.

Excelsior - Ajax 1-4
Marouan Azarkan: Basis, 84 minuten
Marouan Azarkan stond bij Excelsior dit weekend niet aan zijn vertrouwde rechterkant, maar in de spits. Dat had alles te maken met tegenstander Ajax, die de Kralingers met een vijfmansverdediging wilden bestrijden. In de omschakeling kon Excelsior de nodige keren - vaak ook via Azarkan - gevaarlijk worden, maar de afronding liet soms wat te wensen over. De Feyenoord-huurling speelde wederom een goede wedstrijd, maar kon een 1-4 nederlaag niet voorkomen.

RKC Waalwijk - FC Emmen 2-0
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
In de strijd tegen degradatie zakte FC Emmen dit weekend verder weg naar plek 16 na een 2-0 nederlaag bij RKC Waalwijk. Mark Diemers was van iedereen op het veld het vaakst aan de bal en wist enkele keren zijn ploeggenoten goed in stelling te brengen, maar over het algemeen was de bijdrage van de linkeraanvaller niet genoeg voor een resultaat. Wel lokte hij in de vijftigste minuut de overtreding van Ilias Bel Hassani uit die zorgde dat RKC vrijwel de hele tweede helft met tien man moest spelen.

FC Volendam - FC Groningen 3-2
Francesco Antonucci: Invaller, 4 minuten
Om meerdere redenen was het een goed weekend voor Francesco Antonucci. Niet alleen klom zijn FC Volendam uit de degradatiezone door met 3-2 te winnen van FC Groningen; ook maakte hij zelf zijn eerste minuten sinds 14 augustus 2022. De vier minuten die hij op het veld stond waren uiteraard niet genoeg om veel te kunnen laten zien, maar na zijn lange blessure stond hij in ieder geval eindelijk weer op het veld.

FC Eindhoven - Heracles Almelo 1-0
Naoufal Bannis: Basis, 84 minuten (1 assist)
In de Keuken Kampioen Divisie deed FC Eindhoven dit weekeinde goede zaken door het gat met nummer twee Heracles Almelo te verkleinen tot vijf punten. Evan Rottier zorgde na een halfuur spelen voor de enige goal van de wedstrijd, nadat Naoufal Bannis een voorzet met het hoofd verlengde. Dat bleek, zelfs toen de Eindhovenaren een kwartier voor tijd met negen man kwamen te staan, genoeg voor drie belangrijke punten.

VVV-Venlo - ADO Den Haag 0-0
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
De wedstrijd tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag kende vrijdag geen doelpunten en dus geen winnaar. Denzel Hall speelde negentig minuten mee bij de ploeg van Dick Advocaat en deed dat prima, zonder daarbij erg op te vallen.

PEC Zwolle - TOP Oss 4-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen beleefde vrijdag met TOP Oss een zware avond op bezoek bij koploper PEC Zwolle. De Feyenoord-huurling onderscheidde zich met enkele uitstekende reddingen, maar moest toch ook vier tegentreffers incasseren. De goalie viel bij de tegentreffers weinig te verwijten, maar ging toch met een zuur gevoel naar huis.

Roda JC - FC Dordrecht 1-0
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Aliou Baldé: Basis, 63 minuten
Lennard Hartjes en Aliou Baldé stonden vrijdagavond tegenover elkaar in een weinig spectaculair treffen tussen Roda JC en FC Dordrecht. Beiden speelden een redelijke wedstrijd; vooral Hartjes bereidde aan de kant van Roda enkele goede mogelijkheden voor, terwijl Baldé zich bij het zwakkere FC Dordrecht iets minder kon laten zien. De enige goal viel tien minuten voor tijd uit een vrije trap van de Limburgers, waardoor Roda aan het langste eind trok.

Roda JC - PEC Zwolle 1-2
Lennard Hartjes heeft een nederlaag van Roda JC niet kunnen voorkomen. De 19-jarige middenvelder was wel trefzeker voor de huidige nummer acht in de Keuken Kampioen Divisie. Hartjes scoorde in de tweede helft de 1-2, maar het was niet voldoende om nog een resultaat af te dwingen in de slotfase van de wedstrijd. Bij PEC Zwolle was Feyenoord-target Thomas van den Belt trefzeker.

1860 München - Dynamo Dresden 1-2
Christian Conteh: Basis, 67 minuten
De 23-jarige aanvaller is terug van een spierblessure. Conteh begon in de basis tijdens de 1-2 gewonnen wedstrijd van Dynamo Dresden. Na ruim een uur werd hij gewisseld.

Overig
Ramon Hendriks (FC Utrecht) is nog herstellende van zijn blessure. Bij de 4-2 overwinning van Boavista op Portimonense zat Robert Bozeník 90 minuten op de bank.