Huurlingen: Baldé debuteert in België; assist Conteh

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden is de rubriek Huurlingen terug op FR12.nl, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Dit weekend kwamen slechts drie van hen in actie, onder wie debutant Aliou Baldé.

VVV-Venlo - FC Dordrecht 4-2
Christian Conteh: Basis, 90 minuten (1 assist)
Met drie overwinningen en twee doelpunten begon Christian Conteh uitstekend aan zijn periode bij FC Dordrecht. Dit weekend liep de ploeg echter voor het eerst tegen een nederlaag aan. Na een 2-0 achterstand kwam Dordrecht nog terug tot 2-2, onder meer dankzij een assist van Conteh, maar dat bleek niet genoeg. In de laatste minuten knokte VVV zich naar een 4-2 overwinning.

Excelsior - FC Emmen 0-1
Marouan Azarkan: Invaller, 20 minuten
Marouan Azarkan kwakkelde de afgelopen maand nog wat met zijn lichte blessure, maar kwam afgelopen zaterdag weer twintig minuten in actie. Dat was niet genoeg om een 0-1 nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie-topper, dankzij een dubieuze strafschop, tegen FC Emmen te voorkomen. Wel pakte hij in die korte tijd nog een gele kaart.

Waasland-Beveren - KVC Westerlo 2-1
Aliou Baldé: Invaller, 15 minuten
Tot dusver ontbrak hij nog in deze rubriek, maar Aliou Baldé heeft zijn debuut in het shirt van Waasland-Beveren te pakken. De aanvaller deed vijftien minuten mee in het duel tussen zijn ploeg en KVC Westerlo, de nummers twee en één van het tweede niveau van België. De eindstand van 2-1 in het voordeel van Waasland-Beveren was op dat moment al bereikt. Ook de Senegalees pakte overigens nog geel.