Huurlingen: Azarkan weer belangrijk; ook Bannis komt op stoom

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden heeft FR12.nl de rubriek Huurlingen teruggebracht, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Daarin zijn Marouan Azarkan en Naoufal Bannis deze week opnieuw de hoofdrolspelers.

Excelsior - FC Den Bosch 4-0
Marouan Azarkan: Basis, 74 minuten (1 goal)
Marouan Azarkan heeft zijn goede vorm bij Excelsior ook in de ruime thuiszege tegen FC Den Bosch weer kunnen doortrekken. De Kralingers wonnen met liefst 4-0, waarbij de Feyenoorder de derde treffer voor zijn rekening nam. Hij werd in de diepte weggestuurd en maakte beheerst af. Zijn aandeel in de doelpuntenproductie had nog groter kunnen zijn: tot twee keer toe bracht hij een ploeggenoot uitstekend in scoringspositie, maar die kansen werden niet benut. Toch speelde Azarkan, goed voor drie goals en twee assists in zijn laatste vijf wedstrijden, opnieuw een uitstekende wedstrijd.

MVV - NAC Breda 1-2
Naoufal Bannis: Basis, 79 minuten (1 goal)
Naoufal Bannis had bij NAC Breda wat langer nodig om het net te vinden, maar was een week na zijn eerste competitiegoal opnieuw trefzeker. De aanvaller speelde, zoals vaker bij NAC, als linksbuiten en kreeg vanaf daar in de beginfase al twee grote kansen, die allebei maar net geen doelpunt opleverden. De derde keer gebeurde dat wel: Bannis werd alleen voor de keeper gezet, controleerde de bal en rondde fraai af. Zijn openingstreffer was een belangrijke: de wedstrijd werd uiteindelijk met 1-2 gewonnen.

Roda JC - FC Dordrecht 4-0
Christian Conteh: Basis, 79 minuten
Een aanzienlijk pijnlijkere avond werd het vrijdag voor Christian Conteh. Hij stond in de basis bij een FC Dordrecht dat werkelijk niets in te brengen had tegen Roda JC. Het produceerde geen enkel schot op doel en ging met 4-0 onderuit. Namens de thuisploeg was oud-Feyenoorder Dylan Vente overigens goed voor een hattrick.

VVV-Venlo - FC Volendam 0-0
Francesco Antonucci: Invaller, 45 minuten
Net als een week eerder deed Francesco Antonucci als invaller 45 minuten mee namens FC Volendam. Hij kon zijn ploeg echter niet over het dode punt heen helpen. Op bezoek bij VVV-Venlo bleef de koploper van de Keuken Kampioen Divisie steken op een 0-0 gelijkspel.

SV Sandhausen - Hannover 96 3-1
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers kende geen beste week met zijn Hannover 96. In de kwartfinale van DFB Pokal was die ploeg zoals verwacht geen partij voor RB Leipzig: 0-4. Diemers stond één helft op het veld en keerde na rust - de tussenstand was 0-2 - niet meer terug op het veld. Ook in de competitie ging het vervolgens niet goed voor de nummer twaalf van de 2. Bundesliga. Tegen concurrent Sandhausen werd met 3-1 verloren. Diemers speelde negentig minuten mee.

Fortuna Düsseldorf - FC Ingolstadt 3-0
Robert Bozeník: Invaller, 5 minuten
Robert Bozeník moest het dit weekend opnieuw doen met een korte invalbeurt. De 3-0 eindstand stond toen al op het scorebord en de vijf minuten die de Slowaak kreeg waren niet genoeg om nog een doelpunt mee te pikken. De uitleenbeurt van Bozeník verloopt nog altijd niet zoals gehoopt. Een maand geleden kreeg hij eindelijk eens twee wedstrijden op rij de kans in de basis, maar al snel werd hij weer naar de bank verwezen. Bozeník speelde tot dusver zestien wedstrijden, waarvan dertien als invaller. Hij was goed voor twee treffers, waarvan de laatste alweer op 16 oktober was.

Overig
Achraf El Bouchataoui (RKC Waalwijk) en Aliou Baldé (Waasland-Beveren) zaten namens hun ploeg bij de wedstrijdselectie, maar kwamen allebei niet binnen de lijnen.