Huurlingen: Azarkan valt geblesseerd uit; Jansen belangrijk

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers.

Excelsior - Sparta 1-4
Marouan Azarkan: Basis, 9 minuten
Voor Marouan Azarkan was de stadsderby met Excelsior tegen Sparta van korte duur. Al na negen minuten moest hij de wedstrijd staken vanwege liesklachten. Hoe lang hij uit de roulatie zal zijn is nog niet bekend, maar de komende wedstrijd uit bij FC Emmen is voor hem serieus in gevaar. Overigens ging Excelsior in het restant van de wedstrijd zonder Azarkan met 1-4 onderuit.

FC Volendam - FC Emmen 3-1
Francesco Antonucci: Basis, 66 minuten
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
De degradatiekraker tussen het FC Volendam van Francesco Antonucci en het FC Emmen van Mark Diemers eindigde zaterdag in een 3-1 zege voor de thuisploeg. Antonucci zelf had daar geen groot aandeel in, want kort voordat de eerste Volendamse treffer viel, werd hij al naar de kant gehaald. Aan de andere kant maakte Diemers wel de 90 minuten vol. Hij bereidde de nodige kansen voor en schoot zelf indirect tegen de binnenkant van de paal, maar ook hij kon FC Emmen in Volendam niet redden.

FC Dordrecht - Almere City 0-1
Tidjany Touré: Basis, 90 minuten
Na twee wedstrijden op de bank te hebben gezeten, mocht Tidjany Touré na zijn goal van vorige week nu wel weer starten. Tegen Almere City was hij sterk in zijn dribbels, maar was dat niet genoeg om FC Dordrecht aan de benodigde treffer te helpen. De bezoekers maakten deze wel al vroeg in de wedstrijd en de wedstrijd eindigde dan ook in 0-1.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Denzel Hall heeft met ADO Den Haag erg dure punten verloren in de strijd om de periodetitel. Thuis tegen nummer twee Heracles Almelo moest het gebeuren, maar ging de ploeg van Dick Advocaat met liefst 0-3 onderuit. Hall zelf had daarbij een lastige avond tegen de Almelose voorhoede.

Jong FC Utrecht - Roda JC 1-3
Ramon Hendriks: Basis, 69 minuten
Lennard Hartjes: Afwezig, niet wedstrijdfit
Ramon Hendriks speelde met Jong FC Utrecht zijn tweede officiële wedstrijd sinds zijn kruisbandblessure. Vooral verdedigend speelde hij een degelijke wedstrijd, al kon hij daarmee niet voorkomen dat oud-Feyenoorder Dylan Vente twee keer tot scoren kwam. Roda JC, waar Hartjes ontbrak omdat hij niet wedstrijdfit was, won de wedstrijd met 1-3.

Jong Ajax - TOP Oss 1-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen eiste maandagavond maar weer eens een hoofdrol op bij TOP Oss. De ploeg stond met name na rust erg onder druk op bezoek bij Jong Ajax, maar wist de schade mede dankzij meerdere goede reddingen van de Feyenoord-doelman beperkt te houden tot 1 tegentreffer. Dat was genoeg voor de zege, want de ploeg maakte er zelf twee. Het was de derde zege op rij voor de ploeg van Jansen, die daarmee naar plek 15 klom.

Dynamo Dresden - Erzgebirge Aue 1-0
Christian Conteh: Basis, 70 minuten
Het Dynamo Dresden van Christian Conteh is in goede doen. Dit weekend won de ploeg de derby tegen Erzgebirge Aue met 1-0, waarmee het inmiddels al negen officiële duels op rij ongeslagen is. Conteh zelf was bij de enige treffer niet betrokken, maar viel wel op door voor de derde wedstrijd op rij geel te pakken. Hij staat dit seizoen op vijf gele kaarten, waarvan vier in de laatste zes wedstrijden.

Overig
Naoufal Bannis (FC Eindhoven) en Robert Bozeník (Boavista) maakten dit weekend als bankzitters geen minuten.