Huurlingen: Azarkan raakt geblesseerd; debuut voor Baldé

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Robert Bozenik maakte zijn eerste goal in dienst van Boavista, Thijs Jansen keepte een prima wedstrijd voor TOP Oss en Marouan Azarkan raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd.

FC Emmen – AZ 0-3
Mark Diemers, Basis, speelde 79 minuten

Mark Diemers ging dit weekend wederom onderuit met FC Emmen. Dit keer was AZ te sterk voor de ploeg van Dick Lukkien. Diemers begon in de basis bij zijn ploeg, maar kon geen potten breken en werd na 79 minuten gewisseld. De middenvelder staat vooralsnog op één assist in vier wedstrijden bij FC Emmen.

RKC Waalwijk – Excelsior 5-2
Marouan Azarkan, Basis, speelde zes minuten

Marouan Azarkan moest er na zes minuten al geblesseerd af bij Excelsior. Hij had last van zijn knie. Hoe lang de Feyenoord huurling eruit ligt, moet op korte termijn gaan blijken. Azarkan was dit seizoen goed voor één goal en één assist in vier wedstrijden.

Fortuna Sittard – FC Utrecht 3-4
Cole Bassett, invaller, speelde zestien minuten

Het gaat niet goed bij Fortuna Sittard. De ploeg van Bassett heeft na vijf wedstrijden nog geen punt gepakt en ook de Amerikaan zelf kan vooralsnog het verschil niet maken in Limburg. De middenvelder kwam er tegen Jens Toornstra en FC Utrecht met nog een kwartier te spelen in, maar zag Fortuna Sittard vervolgens met 3-4 verliezen.

NAC Breda – FC Eindhoven 1-1
Naoufal Bannis, basis, speelde 81 minuten

Bannis speelde met FC Eindhoven gelijk op bezoek bij NAC Breda. De spits speelde een redelijke wedstrijd, maar moest tien minuten voor tijd het veld wel ruimen voor Dalton Enokpa. Na vijf duels in Eindhoven staat de teller op twee goals en één assist voor Bannis.

Jong PSV – TOP Oss 0-3
Thijs Jansen, basis, speelde negentig minuten

De goalie speelde een prima wedstrijd op bezoek bij de beloften van PSV en was met een aantal knappe reddingen belangrijk voor zijn ploeg. Jansen werd na afloop ook uitgeroepen tot Man of the Match. TOP Oss pakte met de overwinning op de Eindhovenaren weer eens drie punten na drie wedstrijden zonder winstpartij.

MVV Maastricht – Roda JC 1-1
Lennard Hartjes, basis, speelde negentig minuten

Hoewel Roda JC gelijkspeelde tegen provinciegenoot MVV Maastricht, kon Feyenoordhuurling Lennard Hartjes tevreden zijn over zijn wedstrijd. De middenvelder maakt vooralsnog een prima indruk in het shirt van Roda JC. Zijn ploeg staat na vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op de zesde plaats.

Willem II – ADO Den Haag 1-0
Denzel Hall, basis, speelde negentig minuten

Het lek bij ADO Den Haag leek vorige week boven na de 4-0 overwinning op Jong Ajax, maar deze speelronde ging de ploeg van Dirk Kuyt ten onder tegen Willem II. Denzel Hall maakte de negentig minuten vol. Na vijf wedstrijden staat ADO Den Haag op de achttiende plek.

Boavista – Pacos de Ferreira 1-0
Robert Bozenik, basis, speelde 83 minuten

Robert Bozenik was maandagavond de matchwinner voor zijn ploeg. De Slowaak was de enige doelpuntenmaker in de thuiswedstrijd tegen Pacos de Ferreira en maakte daarmee zijn eerste goal in dienst van de Portugezen.

Dynamo Dresden – Borussia Dortmund II 3-0
Christian Conteh, basis, speelde 45 minuten

Christian Conteh stond dit weekend in de basis tegen het tweede elftal van Borussia Dortmund, maar werd in de rust gewisseld. De Duitser was tot nu toe goed voor één goal en één assist in de competitie.

Jong AZ - FC Dordrecht 3-1
Aliou Baldé
De aanvaller van Feyenoord heeft zijn eerste minuten in het shirt van FC Dordrecht gemaakt. Baldé mocht direct in de basis beginnen bij de Schapenkoppen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. In Alkmaar verloor FC Dordrecht met 3-1. ''Ik ben naar FC Dordrecht gegaan om minuten te maken. Het was voor hem geen optie om in Jong Feyenoord te gaan spelen, om daar te wachten op een nieuwe kans in het eerste'', vertelt Baldé in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik denk dat ik, als ik komend seizoen hard werk bij FC Dordrecht, bij terugkomst mijn plekje heb.''