Huurlingen: Azarkan gevaarlijkste man bij Excelsior

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom heeft FR12.nl de rubriek Huurlingen, een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers.

Fortuna Sittard - FC Emmen 0-1
Cole Bassett: Invaller, 28 minuten
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Tegen zijn oude club Fortuna Sittard zette Mark Diemers dit weekend een verdienstelijk optreden neer. Als nummer tien was hij bij meerdere aanvallen van FC Emmen betrokken, al speelde hij geen rol in de enige treffer. Een half uur voor tijd kwam aan de andere kant ook Cole Bassett in de ploeg. Hij kreeg daarmee eindelijk eens wat langer de tijd om zich te laten zien en had in de slotfase nog een grote kans om belangrijk te zijn. Uit een verlengde inworp wilde hij een volley geven, maar raakte hij de bal net verkeerd. Zo viel de 1-1 voor Fortuna uiteindelijk niet en was het de ploeg van Diemers die aan dit degradatieduel drie belangrijke punten overhield.

Excelsior - sc Heerenveen 0-1
Marouan Azarkan: Basis, 90 minuten
Voor het eerst dit seizoen maakte Marouan Azarkan zaterdag de negentig minuten vol namens Excelsior. Dat zijn trainer hem liet staan, zal er onder meer mee te maken hebben gehad dat de Kralingers tegen sc Heerenveen een gelijkmaker nodig hadden. Met zijn acties, voorzetten en twee grote kansen was Azarkan namelijk de gevaarlijkste man aan de kant van Excelsior. Zo leek uit een voorzet van hem ook de gelijkmaker te vallen, maar deze werd afgekeurd vanwege een zeer discutabele handsbal die vooraf zou zijn gegaan van het doelpunt. Aan Azarkan lag het zeker niet, maar Excelsior bleef wel met lege handen achter.

ADO Den Haag - VVV-Venlo 2-3
Denzel Hall: Basis, 75 minuten
Het ADO Den Haag van Dirk Kuyt heeft het nog altijd lastig in de Keuken Kampioen Divisie. Ook dit weekend ging het thuis tegen VVV-Venlo met 2-3 onderuit. Wel was Feyenoord-huurling Denzel Hall daarbij een van de spelers die niet door de mand viel. Hall won zijn duels en kreeg de bal bij de goede kleur, zonder dat hij erg opviel. Uiteindelijk werd hij na 75 minuten afgelost en zag hij vanaf de bank hoe ADO de wedstrijd door een goal in de 96e minuut toch nog verloor, een doelpunt dat met de VAR 100% zeker was afgekeurd omdat de scorende speler de bal bewust met de hand meenam voordat hij zijn doelpunt maakte.

FC Dordrecht - Jong Ajax 3-4
Aliou Baldé: Basis, 75 minuten
Aliou Baldé was dit weekend terug bij FC Dordrecht na zijn eerste interlands voor Senegal Onder 23. Zijn vorm van voor hij vertrok - hij scoorde 2 keer in zijn laatste 2 KKD-wedstrijden - kon hij helaas niet voortzetten. De aanvaller was niet ongevaarlijk, maar was bij geen van de drie Dordrechtse treffers betrokken. Kort na zijn wissel zag hij hoe Jong Ajax de winnende 3-4 maakte.

TOP Oss - PEC Zwolle 0-5
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De meest ongelukkige Feyenoord-huurling dit weekend was Thijs Jansen. De doelman kreeg met zijn TOP Oss liefst vijf treffers om de oren. Grote blunders zaten er niet bij en hij kwam zelfs nog tot twee goede reddingen. Desalniettemin was het een zeer pijnlijk weekend voor de 20-jarige Jansen.

Jong AZ - Roda JC 2-0
Lennard Hartjes: 31 minuten
Hartjes begon op de bank bij Roda JC. De talentvolle middenvelder kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen. Op dat moment stonden de Limburgers al op een 2-0 achterstand: beide goals vielen vlak voor rust. Met de inbreng van Hartjes werd een nederlaag voor Roda JC niet voorkomen.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 0-1
Naoufal Bannis: 73 minuten
FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht in de slotfase gewonnen. Naoufal Bannis begon in de basis bij de Eindhovenaren, maar kon geen stempel drukken op de wedstrijd. De spits kwam amper in het spel voor en werd dan ook een kwartier voor tijd gewisseld.

Rio Ave - Boavista 1-0
Robert Bozeník: Invaller, 13 minuten
Robert Bozeník kwam bij Boavista een klein kwartier voor tijd in de ploeg om een 1-0 achterstand tegen Rio Ave weg te poetsen. De kansen daartoe kreeg hij zelf niet, al bracht hij spits Yusupha Njie nog wel een keer in stelling. Het leverde niets op: Boavista verloor met 1-0 en zakte naar plek negen van de Portugese competitie.

Overig
Francesco Antonucci (FC Volendam) en Ramon Hendriks (FC Utrecht) zijn nog altijd geblesseerd. De eerder ook geblesseerde Christian Conteh zat bij Dynamo Dresden voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, maar maakte nog geen minuten.