'Horroravond' voor Union Berlin: ''Hooligan-aanval, gewonde fans en een nederlaag''

'Horroravond' voor Union Berlin: ''Hooligan-aanval, gewonde fans en een nederlaag''

Union Berlin verloor gisteren met 3-1 in De Kuip. Daags na de nederlaag tegen Feyenoord gaat het in de Duitse media amper over de wedstrijd, maar wordt er vooral geschreven over een 'horror avond' in Rotterdam vanwege de ongeregeldheden met onder meer de politie.

''Een Hooligan-aanval, gewonde fans en een nederlaag'', is de conclusie van het Duitse Sky Sport na de wedstrijd in de groepsfase van de Conference League. Ruim tweehonderd supporters van Union Berlin konden niet op tijd het stadion in. De kennismaking met de Rotterdamse ME verliep alles behalve aangenaam. ''Een deel van de Feyenoord-fans staat erom bekend dat ze geweld gebruiken, maar de gasten uit Duitsland werden als indringers gezien'', schrijft Berliner Zeitung.

BILD gaat nog een stapje verder en noemt de wedstrijd 'bijzaak'. De organisatie rondom De Kuip viel ook behoorlijk tegen. ''Hun QR-codes konden niet gecheckt worden, volgens sommigen door een tekort aan personeel of defecte scanners. Wat echter vaststaat, is dat er gewelddadige confrontaties met de politie zijn geweest. Er wordt melding gemaakt van bijtende politiehonden en fans die door agenten werden geslagen.''

Onderzoek
"In onze ogen mag het niet zo zijn dat honderden van onze fans met tickets voor rust nog niet in het stadion zaten", zegt woordvoerder Christian Arbeit van de club uit Berlijn. "Ook heb ik beelden gezien van fans van ons die het slachtoffer zijn geworden van hard ingrijpen van de politie. Al met al is dit onaanvaardbaar voor ons. We zullen moeten bekijken hoe dit op Europees niveau heeft kunnen gebeuren."

'Horroravond' voor Union Berlin: ''Hooligan-aanval, gewonde fans en een nederlaag''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties