'Hoopgevend debuut' López: "Heeft me heel erg overtuigd"

'Hoopgevend debuut' López: "Heeft me heel erg overtuigd"

De 22-jarige Peruviaanse linksback Marcos López heeft een uitstekend debuut in Feyenoord 1 achter de rug. Bezoekers van FR12.nl verkozen hem zelfs direct tot Man of the Match. Clubwatchers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop wilden nog niet zo ver gaan, maar waren niettemin lovend over de Feyenoord-aanwinst.

"Ik vind dat hij een geweldig debuut heeft gemaakt", trapte Bischop af in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond. "Het was niet zozeer dat hij belangrijk was - ja, bij de derde goal gaf hij wel de voorassist op Paixão - maar er stond ook iemand met bravoure en lef. Een speler waaraan je ziet dat hij comfortabel aan de bal is."

"Soms moet het wel nog iets beter afgestemd worden. In de eerste helft had hij een actie aan de rechterkant en moest Pedersen hem wenken: 'Hey vriend, volgens mij ben jij de links- en ik de rechtsback. Zullen we dat maar weer omwisselen?' Daar moet nog aan gesleuteld worden, maar ik vond het echt een hoopgevend debuut. Hij heeft me heel erg overtuigd."

Dat de nieuweling direct liet zien comfortabel aan de bal te zijn, zag ook presentator Dennis Kranenburg. "Als je op een gegeven moment halverwege je eigen helft staat en een balletje achter het standbeen langs haalt, een balletje onder de voet, terughalen, achteruit... Dan heb je wel al gelijk het vertrouwen."

Van Eersel was nog iets voorzichtiger in zijn oordeel. "Deze wedstrijd helpt wel heel erg mee. Bjørkan debuteerde in een verschrikkelijke beginfase uit bij Go Ahead. Hancko vond ik toen ook nog heel onrustig, die is nu ook weer wat wedstrijden verder. Dat helpt voor López natuurlijk wel mee."

"En verdedigend is hij nog niet echt getest", voegde hij daar nog aan toe. "Dat vind ik voor een back altijd wel heel belangrijk, dus dat wil ik nog even afwachten. Maar zijn eerste indruk vond ik een goede", besloot hij.

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties