Hoe is het nu met... Sofyan Amrabat?

Hoe is het nu met... Sofyan Amrabat?

In de nieuwe rubriek Hoe is het nu met…? blikt FR12 wekelijks terug op de tijd van een oud-Feyenoorder in De Kuip en de tijd daarna. Deze week is dat: Sofyan Amrabat.

De Marokkaanse middenvelder raakte bij het grote publiek na zijn transfer naar Club Brugge wat uit beeld. Toch lijkt Amrabat via tussenstops in Italië een transfer naar Tottenham Hotspur te maken. Hoe kreeg hij dat voor elkaar?

In de zomer na het kampioenschap van 2017 moest Feyenoord doorselecteren. De Rotterdammers konden door de topverkopen van Rick Karsdorp en Terence Kongolo – voor 16 en 15 miljoen euro – en de inkomsten van de Champions League de transfermarkt op. Dat deed toenmalig technisch directeur Martin van Geel dan ook. Feyenoord gaf die zomer liefst 26,8 miljoen euro uit aan nieuwe versterkingen; Amrabat was er daar één van.

De toen 20-jarige middenvelder werd, na lange onderhandelingen, voor vier miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. Amrabat had drie jaar daarvoor zijn debuut voor de Domstedelingen gemaakt en had sindsdien 54 wedstrijden voor FC Utrecht gespeeld. Daarin scoorde hij één keer. Ook maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Marokko in de maanden vóór zijn overstap naar Feyenoord.

Met zijn komst naar de Rotterdammers hield Van Geel vast aan het aantrekken van jonge talentvolle Eredivisiespelers. Zo maakten onder anderen Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps die zomer ook de overstap naar Feyenoord. Amrabat werd gehaald als middenvelder, maar hij kon ook op de rechtsbackpositie uit de voeten. De Marokkaan maakte zijn Champions League debuut tegen Manchester City (0-4) op de rechterflank in de defensie.

Vertrek bij Feyenoord

De middenvelder kwam in zijn eerste en enige seizoen bij de Rotterdammers tot 33 wedstrijden en twee doelpunten. Ondanks dat Amrabat nog een contract voor drie seizoenen had en zijn concurrent Karim El Ahmadi de club verliet, koos hij ervoor om de Rotterdammers na één seizoen al in te ruilen voor Club Brugge. De Belgen betaalden in de zomer van 2018 2,5 miljoen euro voor hem. In zijn eerste seizoen kwam Amrabat nog tot 29 wedstrijden, maar een vaste basisplaats kon hij nooit afdwingen.

Dat zorgde ervoor dat Amrabat na één seizoen werd uitgeleend aan Hellas Verona, dat een koopoptie had bedongen van 3,65 miljoen euro. In Italië leefde Amrabat op. De koopoptie werd, door de vele interesse die ontstond in de middenvelder, al na zes maanden gelicht. Op 28 januari 2020 maakte Hellas Verona de 3,65 miljoen euro over naar Club Brugge, op 30 januari 2020 werd Amrabat voor 19,5 miljoen euro verkocht aan Fiorentina. De middenvelder mocht het seizoen nog wel op huurbasis afmaken bij Hellas Verona.

Hoe is het nu met... Sofyan Amrabat?

Droomtransfer

De 27-voudig international van Marokko, die meeging naar het WK in 2018 en momenteel ook actief is op de Afrika Cup, kende een prima debuutseizoen bij Fiorentina. Na anderhalf seizoen staat de teller op 45 wedstrijden bij de Italianen, waarin hij geen assists gaf of goals maakte. Hoewel Amrabat dit seizoen voornamelijk op de bank zit, staat hij in de laatste dagen van deze winterse transferperiode op het punt om een droomtransfer te maken.

De kans is namelijk groot dat Amrabat de overstap naar het Tottenham Hotspur van Antonio Conte gaat maken. De Engelsen willen de middenvelder tot het einde van het seizoen huren met een koopoptie van 16 miljoen euro. Zo lijkt Amrabat, na mindere periodes bij Feyenoord en Club Brugge, toch nog de overstap naar de Europese top te maken.

Lees meer over
Sofyan Amrabat Hoe is het nu met...?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties